Het is weer zo ver: the time of the month is aangebroken. Onze hormonen zijn van slag en dit merken we meteen. Stemmingswisselingen, onbeheersbare eetbuien en zelfmedelijden overheersen ons. In deze tijd van de maand is het belangrijk om extra goed voor jezelf te zorgen. Selfcare bij menstruatie kan de klachten verlichten. Met deze tips kom jij de week door.


Warmte

Wat is nou relaxter dan een lekker warm bad of een hete douche? Van warmte ontspannen we en dit is tijdens je menstruatie erg belangrijk. Kleed jezelf dus lekker warm aan, blijf uren in bad liggen en ga lekker met een kleedje op de bank liggen. Daarnaast kan warmte de pijn van krampen verlichten. De hele dag onder de douche staan wordt lastig. Gebruik daarom een ouderwetse kruik. Leg deze lekker op je buik en je zal zien dat de pijn verlicht.

Kleding

Selfcare bij menstruatie draait niet alleen om gezonder leven. De meeste vrouwen hebben tijdens hun menstruatie last van een opgeblazen buik. Laat die skinny high waist dus lekker in de kast liggen en ruil hem in voor een lekkere stretch of een rokje. Zolang het maar niet strak om je buik zit. Dit kan namelijk ook de pijn verergeren.

Voeding

Tijdens je menstruatie heb je waarschijnlijk zin in alles wat ongezond is en het liefst zo veel mogelijk. Zorg toch dat je de juiste voedingsmiddelen binnen krijgt. Menstruatie gaat namelijk ook vaak gepaard met darmklachten. Neem daarom bijvoorbeeld een lekkere kruidenthee. Dit is enorm goed voor je darmen. Ook pure chocola kan de pijn verlichten. Maak een lekkere warme chocomel voor de ultieme selfcare bij menstruatie. De warmte zal de pijn verminderen en je cravings naar ongezond eten zijn ook meteen bevredigd.

Be happy

De stemmingswisselingen zijn misschien nog wel het vervelendste kwaaltje tijdens je menstruatie. Je gaat binnen no-time van dolgelukkig naar chagrijnig. Ook kan je huilen om de kleinste dingen, of het nou van verdriet of geluk is. Probeer dus zo veel mogelijk negativiteit uit de weg te gaan. Omring jezelf met leuke dingen. Als ons zelfmedelijden toeslaat zijn we snel geneigd om een lekkere huilfilm op te zetten, maar je kan beter een lekkere romcom kijken op zulke momenten.

Sporten

Dit is wel het laatste waar je aan wil denken nu: sporten. No way dat jij deze week de deur uit gaat om een rondje te hardlopen. Toch kan je dit beter wel doen. Tijdens het sporten maak je endorfine aan. Dit kan de menstruatiepijn behoorlijk verzachten en zorgt ook nog eens voor een fijn gevoel. Dus: een paracetamol erin, van die bank af en herpak jezelf!

Lees ook

Selfcare bij menstruatie: met deze tips kom jij de week door

'Dingen' die helpen tegen de pijn tijdens of vóór je menstruatie

Selfcare bij menstruatie: met deze tips kom jij de week door

Wat te doen tegen menstruatiekrampen (en andere pijntjes)?

Selfcare bij menstruatie: met deze tips kom jij de week door

Wat veroorzaakt onregelmatige ongesteldheid?