Ieder jaar vieren we op 14 februari de dag van de liefde. Ondertussen blijft de liefde een ingewikkeld verschijnsel, maar een ding is voor iedereen duidelijk: Liefde gaat door de maag.  Dus hoe kun jij op deze romantische dag aan jouw verliefdheid laten zien dat je van hem/haar houdt? Door hem of haar te verrassen met heerlijk eten! Wij hebben hier wat inspiratie voor je verzameld, zodat jij straks met een van deze romantische valentijnsrecepten aan de slag kan!

Heerlijke en gezonde valentijnstaart met rood fruit

EVERGREENKITCHEN.CA

Deze taart is naast lekker ook nog eens heel gezond. Er zitten namelijk helemaal geen toegevoegde suikers of smaakstoffen in. Dat maakt deze taart alleen maar beter! Door het heerlijke room en de aardbeien spat de romantiek er van af.

Recept: Heerlijke en gezonde valentijnstaart 

Chocolademousse taart met rood fruit

lazycatkitchen.com

Wat ons betreft kan het niet romantischer dan met chocolade mousse en rood fruit. Hiermee maak je echt duidelijk hoe verliefd jij bent op de gelukkige die met jou deze taart mag eten. Ook niet onbelangrijk, is dat het een makkelijke taart is om te maken en het je weinig tijd kost. Dan houd je genoeg tijd over om met elkaar te genieten!

Recept: Chocolademousse taart met rood fruit

Vegan frambozen cheesecake

loveandlemons.com

Dit is het ideale als jij (of je partner) vegan is en graag gezond eet. Deze cheesecake bestaat voornamelijk uit fruit en cashewnoten. Super lekker en ook nog eens heel gezond. Je kan het recept van te voren maken en in de diepvries bewaren, zodat jij op de dag van de liefde genoeg aandacht en tijd over houdt om met je liefde te spenderen!

Recept: vegan frambozen cheesecake 

Roomijs met pavlova en rood fruit

istock

Dit dessert is een beetje een guilty pleasure, maar op deze bijzondere dag mag dat wel eens. Nog beter is dat je hem niet alleen hoeft op te eten, want jouw liefde zal hier ook van gaan smullen. Met pavlova, roomijs en rood fruit kan het bij dit dessert niet mis gaan!

Recept: Roomijs met pavlova en rood fruit

Vegan tiramisu

Nadja Oertlin

Tiramisu, de klassieker onder de desserts. Dit heerlijke Italiaanse toetje mag in deze lijst niet ontbreken! Al helemaal mooi is dat deze tiramisu 100% vegan is. Door de mascarpone te vervangen door kokos yoghurt, heb je een heerlijke plantaardige variant op dit gerecht.

Recept: vegan tiramisu