Geregeld gaan wij bij Freshhh opzoek naar de leukste en lekkerste plekjes om te eten en drinken. Na een aantal hotspots in het bourgondische Brabant zoals en lekkere en gezonde plekjes in het bruisende Utrecht, is het nu weer eens tijd om een hotspot in Amsterdam uit te lichten. Een plek waar je je waant in een old-fashion streetfood bar en waar je gerechten van over de hele wereld kunt eten, namelijk bar Jackson Dubois.

In 80 dagen de wereld rond

Kennen jullie het verhaal “in 80 dagen de wereld rond?” Wanneer je de bar binnen loopt voelt het alsof je met 1 stap en in een knip met je vingers, in dit verhaal terecht bent gekomen. De streetfood bar is sfeervol, gezellig en geeft je het gevoel alsof je een wereldreis gaat maken. Als je een klein aantal uurtjes in deze bar doorbrengt, dan klopt dat ook wel een beetje. Naast dat je namelijk elk soort drankje en cocktail kan drinken, is de kaart ook ingericht met gerechten uit verschillende landen. Maak je dus klaar voor een kleine culinaire reis over de wereld.

(Vegan) Streetfood bar

Authentieke smaken komen van heel de wereld samen bij Bar Jackson Dubois. Van een sappige burger met smeltende kaas die draden trekt tot een kruidige samosa. Van populaire poké bowl tot broodje pulled pork. Van pompoenlasagne tot pizza. De gerechten uit de reis van Jackson kregen een plek op de kaart. Om al het moois op de wereld te beschermen neemt Jackson ook de (parttime) vegan levensstijl mee terug van zijn reizen.

Het menu van de streetfoodbar is sinds kort aangpast en daarom mochten wij weer eens komen proeven. Klassiekers van over de hele wereld gaan plantaardig en wij proefde de Courgettini Spaghetti met champignons, Quinoa Nasi Goreng en Spicy Cauliflower Wings.

Proeverij

We begonnen met de Spicy Cauliflower Wings. Helaas was ik een klein beetje teleurgesteld, maar ik denk dat het vooral aan mij ligt. Omdat ik gewend ben om erg pittig te eten vond ik de Wings niet zo heel spicy. Dat gezegd, ik weet zeker dat als mijn vader ze zou proeven, hij ze waarschijnlijk wél spicy zou vinden. Echter vond ik dat dus een klein beetje jammer. Verder is het een prima borrelhapje of voorgerechtje dat je samen kunt delen.

Als hoofdgerecht hadden we de Quinoa Nasi Goreng en Courgettini Spaghetti. Twee gerechten waar we ontzettend over te spreken zijn! Niet is het alleen heel erg lekker, je krijgt ook gewoon een goede grote portie, wat erg fijn is voor fanatieke sporters die wel een grote eetlust hebben (wij dus!).  De Courgettini heeft een heerlijke romige champignons saus, die niet te zwaar valt en niet al te vet is. De smaak gaat perfect met de courgetti en ik heb dan ook mijn buikje rond gegeten! Mijn compadre had de Nasi, een gerecht dat perfect is als je houd van de Aziatische keuken en zin hebt in een fris gerecht. De quinoa zorgt dat ook dit gerecht het niet zwaar op de maag valt en de pinda’s en soya maken het gerecht helemaal af.

Vegan wijn

Ook nieuw op de kaart zijn de vegan wijnen die ze nu voortaan bij Jackson Dubois schenken. Mocht je zin hebben in een heerlijk vegan wijntje, dan moet je zeker even langs gaan. De wijnen smaakten heerlijk naast onze gerechten. Dat bewijst het feit dat er toch wel een hele fles doorheen is gegaan tijdens ons etentje 😉


Jackson Dubois | Spui 10 Amsterdam | Jacksondubois.com | Woensdag & donderdag 18:00 – 01:00 uur| Vrijdag & zaterdag 18:00 – 02:00 uur


Lees ook:

Kruiden spelen de hoofdrol bij ‘De Kruidfabriek by LUTE’

Ik proefde de pizza’s van de eerste glutenvrije pizzeria van Nederland

Dagje Utrecht? Hier moet je zijn voor heerlijke gezonde hapjes – hotspots