Hoeveel bezoekjes we ook brengen aan de schoonheidsspecialist(e), we komen maar niet van die vette huid af. Verschrikkelijk frustrerend, maar dat terzijde: hoe ontstaat een vette huid dan en hoe kan je deze zelf het beste verzorgen? Lees hier alles wat je moet weten over het hebben van een vette huid en met welke producten je deze het beste kunt verzorgen. 


Hoe ontstaat een vette huid?

Er zijn veel oorzaken waardoor een vette huid kan ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van de lucht en de bacteriën die hierin zweven. Dit kan veel effect hebben op de kwaliteit van je huid. Daarnaast kan ook wat je dagelijks eet impact hebben op je huid. Ze zeggen natuurlijk niet voor niks: je bent wat je eet. Ondanks  dat we – misschien wel dagelijks – bezig zijn met het verzorgen van onze huid, hebben we soms nog steeds last van een vettige huid. Maar pas op: je kan het ook over-verzorgen (aka: te veel verzorgen). Door allerlei verschillende verzorgingsmiddeltjes op je huid te smeren kan je huid flink in de war raken. Het moet namelijk nog wel de kans krijgen om te luchten.  Probeer daarom er altijd een soort van ritme in te houden en één vast product te gebruiken voor je huid. Andere oorzaken die zorgen voor een vette huid:

  • Make-up
  • Veel aanmaak van talg
  • Hormonale factoren
  • De pil
  • Erfelijkheid

Hoe behandel je een vette huid?

Belangrijk om te weten bij het hebben van een vette huid is dat je niet – maar dan ook niet – ruwe producten moet gebruiken. Denk bij ruwe producten aan tonic, reinigingsdoekjes en scrub. Dit irriteert de huid en maakt het alleen maar erger. Gebruik daarom in plaats van ruwe producten liever verzorgende, maar niet té rijke crèmes. Ook kun je kiezen voor verzorging in de vorm van een gel.

Zie ook

Alles wat je moet weten over een vette huid en hoe je deze verzorgt

Recept: lekkere kerstcocktail met cranberry en gin

Alles wat je moet weten over een vette huid en hoe je deze verzorgt

Accessoires voor op jouw kersttafel: dit zijn de mooiste!

Alles wat je moet weten over een vette huid en hoe je deze verzorgt

Recept: Libanese falafel wrap met tzatziki voor de lunch