Wil je dit weekend een feestje geven, maar weet je niet wat je kan maken? Zelf verse hapjes maken is een hele fijne bezigheid, als je van koken houdt natuurlijk. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, want met deze drie tapas ben jij zo klaar voor een feestje.
Bereiding tapas hapjes
Mini pizza met carpaccio
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Gebruik hiervoor kanten klare mini pizza deeg plakjes
- Leg de pizza deeg plakjes op een bakplaat met bakpapier erop, laat even ontdooien
- Doe op elk deegplakje een beetje pizzasaus en mozzarella
- Strooi er wat pijnboompitjes overheen
- Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en verdeel over de pizza’s
- Bak de mini pizza’s in 12 minuten gaar
- Haal de pizza’s uit de oven en leg er carpaccio stukjes op
- Als laatste kan je er nog wat parmezaanse kaas overheen doen. Eet smakelijk
Komkommer geitenkaas hapje
- Snijd de komkommer in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
- Snijd ook de geitenkaas in plakjes en leg deze op de komkommer.
- Leg de zongedroogde tomaatjes op de geitenkaas, je bouwt als het ware een torentje.
- Prik er nog een satéprikker doorheen en eet smakelijk
Bladerdeeg stengels met pesto
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Haal de bladerdeeg plakjes uit de vriezer en leg het uit op een bakplaat, laat ontdooien
- Plak twee plakjes aan elkaar, besmeer met een laagje pesto en strooi er parmezaanse kaas overheen
- Doe er vervolgens twee andere bladerdeeg plakjes overheen
- Snijd in 4 dunne stroken en leg deze op de bakplaat.
- Pak de bladerdeeg stroken aan beide kanten vast en draai twee a drie keer.
- Besmeer elke strook met wat losgeklopt ei en bak deze 15 tot 20 minuten knapperig.
- Laat ze even afkoelen als ze net uit de oven komen en eet smakelijk
Veel plezier met uitdelen!