Soms heb je voor de lunch gewoon zin in iets warms, toch? Je wilt dan niet meteen een ongezonde maaltijd eten, zoals pizza, of een tosti (al bestaan er ook gezonde tosti’s, zoals deze tosti met mozzarella en spinazie) . Dit broodje met vegetarisch gehakt is dan perfect voor een gevulde warme lunch. De verschillende groenten en het vegetarische gehakt, maken het tot een gevarieerde lunch! In de categorie vegan recepten lunch: broodje met vegetarisch gehakt.
Bereiding broodje met vegetarisch gehakt
- Snijd de winterpeen in reepjes en de ui in ringen
- Verwarm een pan met de kokosolie en voeg het vegetarisch gehakt, de reepjes winterpeen en ui toe wanneer de pan warm is
- Voeg ook de gehaktkruiden toe en bak het geheel vervolgens voor 7 minuten
- Snijd ondertussen de koriander klein
- Snijd de broodjes in tweeën en smeer 1 eetlepel vegan room op beide onderkanten van het broodje
- Verdeel het gehakt-groenten mengsel over de broodjes en doe nogmaals 1 eetlepel vegan room bovenop dit mengsel
- Garneer als laatste met de koriander
Tip: Voeg meer groenten toe, kies bijvoorbeeld voor een handje spinazie of schijfjes tomaat.
Geniet van je overheerlijke, warme en vegan lunch!