Ben je op zoek naar een leuk doe-het-zelf project voor de paasdagen? Maak dan je eigen paaseieren. Zo kun je deze heerlijke chocolaatjes precies naar jouw smaak maken en heb je een leuke activiteit voor de paasdagen. Zelf paaseieren maken is helemaal niet zo moeilijk als het klinkt. Zorg wel dat je een schort of oude kleren draagt als je dit gaat maken want het kan een aardige kliederboel worden!

 

Bereidingswijze

 1. Smelt 375 gram van de chocolade au bain-marie. Blijf constant roeren zodat de chocolade niet aanbrandt.
 2. Als de chocolade eenmaal gesmolten is pak je je thermometer erbij. Gebruik je melkchocolade? Zorg dan dat je de chocolade tot 45 graden verwarmt, bij pure chocolade moet dit 48 graden zijn.
 3. Roer de rest van de chocolade door de gesmolten chocolade heen. Blijf roeren tot het geheel een gladde substantie heeft.
 4. Pak dan opnieuw de thermometer erbij. Houd voor melkchocolade een temperatuur van 30 graden aan, voor pure chocolade een temperatuur van 32 graden.
 5. Giet de chocolade in de vorm. De vormen mogen tot de rand gevuld zijn. Ja, we zeiden toch dat het een kliederboel zou worden….
 6. Draai de vorm rond zodat de randen allemaal met chocolade bedekt zijn. Pak dan de hitte bestendige vorm erbij en keer de vorm boven de kom om.
 7. Pak een bakplaat en bedek deze met bakpapier.
 8. Laat de vorm helemaal uitdruipen. Lekt de vorm niet meer? Dan kun je hem oppakken en voorzichtig op het bakpapier leggen.
 9. Leg de bakplaat met de chocoladevormpjes in de koelkast. Koel voor maximaal 10 minuten.
 10. Haal de vorm weer uit de koelkast.
 11. Verwarm de overige chocolade opnieuw tot 30 graden voor melk en 32 graden voor pure chocolade.
 12. Herhaal stap 5 tot en met 10. Als het goed is zijn de vormpjes van bijna helemaal gevuld.
 13. Haal de halve chocolade eieren voorzichtig uit de vormpjes.
 14. Verwarm de overgebleven chocolade opnieuw op tot de gewenste temperatuur. Dit gebruik je om de twee helften als het ware aan elkaar te lijmen.
 15. Bestrijk de randen van de twee helften met de gesmolten chocolade en druk allebei de helften op elkaar. Strijk overtollige ‘lijm’ chocolade er af.
 16. Plaats het paasei weer in de mal en koel voor minstens een kwartier. Zelf paaseieren maken is dus eigenlijk best makkelijk!

 

Er zijn natuurlijk eindeloos veel variaties te bedenken met soorten en smaken. Gebruik bijvoorbeeld twee soorten chocolade en plak die twee helften op elkaar voor variatie! Hartige hapjes horen natuurlijk ook thuis op de brunchtafel dus deze gevulde eieren met avocado mogen eigenlijk niet ontbreken in jouw paalplannen. Of ben je hier niet met pasen maar ben je gewoon gek op chocolade? Dan is deze chocoladesmoothiehbowl jouw perfecte ontbijt!