Meal preppen: je kunt er anno 2019 bijna niet meer omheen. Je kan er gezonder door gaan eten, je bespaart jezelf wat tijd én het is ook nog eens goed voor het milieu. Vooral lunch gerechten zijn makkelijk te preppen. Zo hoef je niet elke dag lunch te kopen, wat best duur kan worden, maar heb je altijd een gezonde maaltijd bij de hand. Lees hier hoe je een supergroene detox salade kunt meal preppen.
Met een salade zit je altijd goed. Het is gezond, makkelijk klaar en ook nog een goedkoop om te maken. Deze groene detox salade zit vol verse groenten en is de perfecte lunchoptie voor een mealprep.
Bereidingswijze
- Zet een pan water op en laat het water koken.
- Doe de gesneden pompoen in het kokende water en laat deze zo’n 15 minuten koken.
- Giet de pompoen af als deze gaar is.
- Was de gesneden boerenkool. ‘Masseer’ de boerenkool vervolgens met een scheutje olijfolie: hier wordt de boerenkool zacht van.
- Doe de gesneden boerenkool in een kom en voeg de gekookte pompoen toe.
- Giet de kikkererwten af en doe deze bij de boerenkool en de pompoen.
- Voeg de walnoten en granaatappelpitjes toe aan de kom.
- Doe de salade in een tupperware doosje en zet deze in de koelkast: zo makkelijk kan meal preppen zijn.
Et voilà, je salade is klaar!