Als het lekker weer is buiten gaan we vooral voor makkelijk in de keuken. Een luchtige maaltijd wat niet al te machtig is en perfect als het zonnetje schijnt. Alhoewel witte asperges altijd seizoengebonden zijn, hebben we gelukkig de groene asperges die heel het jaar door kunnen worden gekocht én ideaal zijn voor een overheerlijke salade.

Vandaag gaan we voor geroosterde groene asperges met ei en bacon, heerlijk als maaltijd tijdens de laatste zonnestralen in je tuin of om lekker mee op pad te nemen als je gaat picknicken.

Bereiding aspergesalade

  1. Verwarm eerst je oven op 200 graden.
  2. Verspreid de asperges op een grote stuk bakpapier op een bakplaat, scheutje olijfolie erover heen en de zeezout en peper. Voeg ook de sesamzaadjes hieraan toe.
  3. Leg de plakjes spek hier overheen en verplaats bakplaat naar de oven.
  4. Laat ongeveer 20 à 25 in de oven totdat de bacon crispy is.
  5. Haal uit de oven, zorg dat zo veel mogelijk van het baconvet weg is en voeg de basilicum hieraan to.
  6. Meng in een bankje wat olijf olie, de balsamico azijn, citroen sap, wat zeezout en peper en pepervlokken.
  7. Leeg de asperges en bacon op een schotel. Snij de kaas in plakjes en leg het erbij. Voeg ook de tomaten en eieren hieraan toe.

Bon appétit!