Jullie weten het ondertussen vast wel, we’re nuts about coconuts! Het liefst maken we elke recept gemaakt uit kokos. Maar goed, nu in de aanbieding: smeeuige, vullende, makkelijke, gezonde, zoete muffins met gemengde bessen er bovenop. Deze kokos muffins zijn heel makkelijk, in 1 kom, te maken! Ze zijn daarnaast ook nog is glutenvrij te maken en zijn veganistisch.
Bereiding kokos muffins
- Verwarm de oven naar 190 graden. Leg muffins vormpjes in de bakplaat.
- Begin met de lijnzaad door ze te mengen in een grote kom met water. Laat staan tot het een ‘gel’ substantie krijgt.
- Meet de amandelmelk en voeg de azijn toe. Wacht vervolgens 3 minuten en voeg dan baking soda toe. Zet apart.
- Voeg de appelmoes, gesmolten kokosolie, ahorn siroop, en suiker toe aan de lijnzaad en mix voor 45 seconden. Voeg nu de amandelmelk mengsel toe en meng nogmaals.
- Voeg zout, meel, amandelmeel, kokosrasp en haver toe en meng nogmaals.
- Besprenkel de bessen met meel zodat ze helemaal bedekt zijn en vouw dan door je beslag heen.
- Nu begin je met de vormpjes vol te gieten met je beslag. Je kan er nog wat extra kokosrasp, suiker of bessen bovenop doen.
- Bak voor 18-24 minuten. Check even met een tandenstokertje in het midden van een muffin of het er schoon uit komt. Dan zijn ze namelijk klaar.
- Laat ze afkoelen op een rek.
- Je kan de kokos muffins invriezen, makkelijk om mee te nemen! Ze blijven ongekoeld een paar dagen goed.
Lees ook:
Heerlijke koffie ontbijtmuffins met walnoten!
5 Vegan foods die veel ijzers bevatten!
Kokoskoekjes recept, koolhydraat arm, glutenvrij en suikervrij!