Jullie weten het ondertussen vast wel, we’re nuts about coconuts! Het liefst maken we elke recept gemaakt uit kokos. Maar goed, nu in de aanbieding: smeeuige, vullende, makkelijke, gezonde, zoete muffins met  gemengde bessen er bovenop. Deze kokos muffins zijn heel makkelijk, in 1 kom, te maken! Ze zijn daarnaast ook nog is glutenvrij te maken en zijn veganistisch.

Bereiding kokos muffins

  1. Verwarm de oven naar 190 graden. Leg muffins vormpjes in de bakplaat.
  2. Begin met de lijnzaad door ze te mengen in een grote kom met water. Laat staan tot het een ‘gel’ substantie krijgt.
  3. Meet de amandelmelk en voeg de azijn toe. Wacht vervolgens 3 minuten en voeg dan baking soda toe. Zet apart.
  4. Voeg de appelmoes, gesmolten kokosolie, ahorn siroop, en suiker toe aan de lijnzaad en mix voor 45 seconden. Voeg nu de amandelmelk mengsel toe en meng nogmaals.
  5. Voeg zout, meel, amandelmeel, kokosrasp en haver toe en meng nogmaals.
  6. Besprenkel de bessen met meel zodat ze helemaal bedekt zijn en vouw dan door je beslag heen.
  7. Nu begin je met de vormpjes vol te gieten met je beslag. Je kan er nog wat extra kokosrasp, suiker of bessen bovenop doen.
  8. Bak voor 18-24 minuten. Check even met een tandenstokertje in het midden van een muffin of het er schoon uit komt. Dan zijn ze namelijk klaar.
  9. Laat ze afkoelen op een rek.
  10. Je kan de kokos muffins invriezen, makkelijk om mee te nemen! Ze blijven ongekoeld een paar dagen goed.

Lees ook:

Heerlijke koffie ontbijtmuffins met walnoten!

5 Vegan foods die veel ijzers bevatten!

Kokoskoekjes recept, koolhydraat arm, glutenvrij en suikervrij!