Er zijn ontelbaar veel versies van Niçoise salade, maar deze vegetarische variant is toch echt onze favoriet. De tonijn vervang je door Pulled Oats®, een kruidig alternatief voor vlees en dus ook vis! Deze vegetarische salade niçoise is heel eenvoudig te maken en ideaal om mee te nemen.


Bereidingswijze vegetarische salade Niçoise

  1. Marineer eerst de rode uien. Verwijder hiervoor de schil van de rode uien en snijd de ui in dunne plakjes. Meet de azijn, suiker en zout af en meng in een kom. Voeg de uien toe. Zet 15 minuten apart. Voeg daarna de olie en peper toe. Gemarineerde ui kun je enkele dagen in de koelkast bewaren.
  2. Maak de vinaigrette. Doe olie, citroensap en honing in een glazen pot. Sluit de pot af met de deksel en schud tot het geheel goed is gemengd. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  3. Snijd dan de gekookte aardappels en eieren in stukken. Snijd de komkommer en tomaten ook in stukjes en scheur de sla in kleinere stukken. Hak de bladpeterselie fijn. Bak de Pulled Oats in een pan met olie.
  4. Plaats tot slot alle ingrediënten op hun eigen plek in de saladeschaal. Serveer met de dressing.

Lees ook

Salade Niçoise – maar dan vegetarisch!

Gebakken zoete aardappel voor bij de BBQ

Salade Niçoise – maar dan vegetarisch!

Vegan BBQ: gepofte zoete aardappel met tofu geitenkaas en gekarameliseerde pecannoten

Salade Niçoise – maar dan vegetarisch!

Noord-Afrikaanse couscoussalade met Pulled Oats