We gaven je al eerder een recept voor muhammara en hummus. Deze vielen bij ons erg goed in de smaak! Daarom leek het ons leuk om weer eens een andere lekkere dip te proberen. Ook baba ganoush is afkomstig uit Libanon en is gemaakt van geroosterde aubergine. Het is heerlijk met Turks of pitabrood. Je kan het natuurlijk kopen in de supermarkt, maar het is juist heel leuk en lekker om het zelf te maken! Samen met de andere dips en een stukje Turks brood heb je een heerlijke midden oosterse borrel!
Bereidingswijze baba ganoush
- Verwarm de oven voor op 240 graden (de hoogste stand). Smeer de aubergines volledig in met olijfolie en leg ze op een ovenrooster. Rooster de aubergines 45 tot 60 minuten lang tot de huid volledig zwart geblakerd is. Draai ze om elke 15 minuten even om.
- Haal de aubergines uit de oven en laat ze even afkoelen.
- Snijd ze door de helft en schraap het vruchtvlees er uit. Meng dit in een keukenmachine samen met de versnipperde knoflook, het citroensap, de tahini en de kruiden.
- Proef nog een keer of de dip voldoende op smaak is, breng anders eventueel wat extra kruiden of zout en peper toe.
- Eet smakelijk!