Nu we veel thuiswerken hebben we wat meer tijd om een lekkere lunch te bereiden. Heb jij genoeg van die boterham met kaas en ben je op zoek naar wat variatie? Probeer dan eens een lekker stuk brioche met witte asperges. 


Bereidingswijze brioche met witte asperges

  1. Pak een steelpan en breng water aan de kook. Hier voeg je twee eetlepels azijn aan toe.
  2. Roer door het water met een pollepel zodat er een draaikolk ontstaat. Breek een ei en doe deze in het midden van de draaikolk. Pocheer het ei voor zo’n 3,5 minuten op een laag pitje.
  3. Herhaal de vorige stap met nog drie eieren en bewaar ze vervolgens in de koelkast in een kom water.
  4. Pak nu de asperges, schil ze en snijd 1 centimeter van de onderkant af.
  5. Kook de asperges nu voor 5 minuten in kokend zout water.
  6. Verhit nu een grillpan en smelt hier een klein beetje Flora Plant in. Doe hier vervolgens de asperges in en grill deze voor zo’n 5 minuten.
  7. Bestrijk nu de plakken brioche met Flora Plant en grill deze 3 minuten per kant zodat ze lekker knapperig worden.
  8. Gebruik nu weer een steelpan en doe hier de azijn in samen met het water en peperkorrels. Breng dit mengsel langzaam aan de kook en zet uit wanneer er zo’n 1/3 over is. Hierna haal je de peperkorrels eruit met gebruik van een vergiet. Laat nu zo’n 10 minuten afkoelen.
  9. Zet een steelpan met Flora Plant op en zet het vuur uit zodra het gesmolten is.
  10. Pak nu een pan met kokend water en zet en kom au bain-marie op. Klop hierin drie eieren los.
  11. Voeg nu ook het azijnmengsel toe en roer goed. Hierna boeg je ook de gesmolten Flora Plant toe. Blijf roeren zot er een romige Hollandais saus ontstaat. Breng nog op smaak met peper en zout.
  12. Verdeel nu de spinazie en de witte asperges over het brioche. Leg ook de gepocheerde eieren erop en giet er wat van je zelfgemaakte Hollandaisesaus overheen.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: brioche met witte asperges, gepocheerd ei en Hollandaisesaus

Recept: flammkuchen met witte asperges en zalm

Recept: brioche met witte asperges, gepocheerd ei en Hollandaisesaus

Simpele vegetarische risotto met champignons en groene asperges

Recept: brioche met witte asperges, gepocheerd ei en Hollandaisesaus

Recept: aspergesoep met ei