Dit bijgerecht is eigenlijk te combineren met veel verschillende main dishes, maar is ook het ideale vegan lunchrecept. Denk bijvoorbeeld aan een vegetarische burger, altijd lekker om er nog wat extra groente naast te eten. Of heb je zin in rijst? Serveer deze broccoli met verschillende noten dan naast deze rijstschotel met feta en (vegetarisch) gehakt. Zelfs bij een rijkgevulde pasta is de broccoli met verschillende noten een goede toevoeging!

Bereiding broccoli met verschillende noten

  1. Verwijder ongeveer een halve centimeter van de stronk van de broccoli en gooi dit deel weg. Zet een pan met water en een snufje zout op het vuur en breng dit aan de kook
  2. Snijd de broccoli klein en doe alles in de pan. Wacht tot het water kookt, om de vitamine te behouden. Kook de broccoli voor 7 minuten voor een knapperige groente
  3. Pak intussen een kleiner pannetje en doe hierin de plantaardige room, de kaas en knijp een halve limoen uit boven de pan
  4. Voeg na 3 minuten de zwarte sesam, wasabi en een snufje zout toe
  5. Giet de pan met de broccoli af en doe de broccoli in een grote kom
  6. Giet het room-kaas mengsel over de broccoli heen en verdeel de walnoten over de broccoli
  7. Naar wens nog bestrooien met een snufje peper en zout

Benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van broccoli?

  1. Beschermd tegen hart- en vaatziekten
  2. Verlaagt je cholesterol
  3. Bevat natuurlijk antioxidanten
  4. Het verkleint de kans op longziekten
  5. Verkleint de kans op artrose
  6. Boordevol vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten

Meer bijgerechten

Bijgerecht: broccoli met verschillende noten en wasabi

Mexicaanse gevulde zoete-aardappelschillen

Bijgerecht: broccoli met verschillende noten en wasabi

Rode bieten salade met appels, walnoten en feta