Voorlopig kunnen we nog niet naar Turkije, één van de meest populaire vakantielanden in Nederland. Gelukkig kunnen we wel een stukje Turkije hierheen halen. De heerlijke Turkse keuken is namelijk niet heel ingewikkeld. Probeer eens deze vegetarische Turkse spiesjes met tzatziki dip en haal Turkije naar je achtertuin.


Bereidingswijze Turkse spiesjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Spiesjes: Pak een kommetje en met de yoghurt, kruiden en broodkruimels. De knoflooktenen snijd je fijn en deze voeg je samen met de citroenrasp en fijngesneden peterselie toe aan het yoghurtmengsel. De Pulled Oats verkruimel je erboven, je voegt het ei toe en je mengt alles goed door elkaar.
  3. Rol nu balletjes van het mengsel en plaats ieder balletje op de punt van de spies. Maak het balletje een beetje plat zodat het een slanke, ovale vorm krijgt. Druk het vervolgens zachtjes aan zodat het aan de spies blijft plakken. Doop de spiesen in water zodat ze niet verbranden in de oven en bak voor zo’n 15-20 minuten.
  4. Tzatziki: Snijd de komkommer in dunne repen en knijp het overtollige vocht eruit. Roer nu de komkommer, yoghurt, knoflook, munt en citroensap in een kom door elkaar. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Laat hierna een tijdje rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  5. Serveer de Turkse spiesjes samen met de tzatziki en geniet van een heerlijke maaltijd.

Lees ook

Recept: Turkse spiesjes met tzatziki dip

Recept: kruidige bloemkoolwings met kruiden-yoghurtdip

Recept: Turkse spiesjes met tzatziki dip

Recept: pizza bianca met peer en honing

Recept: Turkse spiesjes met tzatziki dip

Recept: Griekse filodeeg pakketjes