De kaasvlinder brengt ons altijd weer terug naar onze kindertijd. Dit was voor de meeste van ons onze favoriete lekkernij. Helaas hoort kaas niet thuis in het rijtje bij een vegan dieet. Goed nieuws voor alle veganisten onder ons: je kan nu zelf vegan kaasvlinders maken. Zo kan je toch nog dit heerlijke momentje uit je kindertijd herbeleven.
Vegan kaasvlinders
Bereidingswijze
- Verwarm de over voor op 180 graden.
- Leg het deeg nadat je het hebt uitgerold op een plank.
- Rasp vervolgens de kaas over het deeg. Zorg wel dat je nog een beetje overhoudt.
- Bestrooi het deeg met kerriepoeder en zout naar smaak.
- Rol het deeg van twee kanten helemaal op.
- Snij hierna rollen van zo’n 2 centimeter van het deeg en verspreid deze over de bakplaat.
- Bestrooi het nu met de overgebleven kaas en bak het zo’n 20 minuten af.
Dit vegan broodje is lekker als ontbijt, lunch of tussendoortje.