Stroganoff, van oorsprong een Russisch recept met biefstukreepjes in een pittige saus. De naam Stroganoff heeft het gerecht de danken aan een belangrijke Russische familie, waar het in de 19e eeuw naar is vernoemd. Maar hoe kun je van dit gerecht nou iets maken dat net zo lekker is maar wel veganistish? Nou, heel makkelijk! Je vervangt de biefstuk door champignons en als room gebruik je haverroom. Je zal het vlees niet missen, want als je het ons vraagt is deze vegan Stroganoff met paddestoelen lekkerder dan de normale!

Bereidingswijze vegan Stroganoff met padddestoelen

  1. Verwarm 1 el olie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Snijd de paddestoelen in kleine stukjes en voeg toe aan de pan. Bak de paddestoelen ongeveer 8-10 minuten in een pan (8-10 minuten).
  3. Voeg dan de helft van de tijm toe en breng op smaak met wat zout en peper. Kook dit nog een halve minuut en zet de paddestoelen dan apart in een kom.
  4. Zet de nu lege pan weer op het vuur en verwarm opnieuw een beetje olijfolie in de pan.
  5. Voeg de ui en de knoflook en bak dit ongeveer 8 minuten. Als de ui begint te kleven aan de pan, voeg dan voorzichtig een beetje water toe aan de pan. Voeg nu de 400 ml groentebouillon toe.
  6. Doe ondertussen de plantaardige (haver)melk in een kom en roer er de bloem doorheen. Voeg dit toe aan de pan en laat het geheel zachtjes koken. Blijf af en toe roeren.
  7. Laat dit geheel zachtjes koken. Zet het vuur wat zachter en voeg dan de (haver)room, de soja en de mosterd toe. Roer er dan ook drie kwart van de paddestoelen door heen.
  8. Kook ondertussen de rijst of pasta.
  9. Garneer het gerecht met de rest van de tijm en de kwart van de paddestoelen.
  10. Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer verrassend lekkere vegan recepten? Probeer dan ook eens de vegan romige pasta met truffel en champignon of de vegan mac & cheese.