Ken je nog die zoet/zure matten van vroeger? Hmmm wat waren die lekker (en ZUUR!) Hop een hele rol in je mond en dan doen net alsof je ze niet zuur vind. Toen hartstikke lekker en nu nog steeds super lekker! Want jong of oud, we houden allemaal nog wel eens van een lekker snoepje. Jammer alleen dat er in bijna geen enkele snoep geen rotzooi zit dus misschien toch een idee om ze zelf te maken? Deze aardbeienmatjes zijn eigenlijk nog heel makkelijk te maken ook..
Bereiding aardbeienmatjes
- Verwarm de oven voor op 80 graden.
- Was de aardbeien en lek ze uit.
- Doe de aardbeien, samen met de agave siroop en citroensap in de blender en blend tot een gladde puree.
- Pak een bakplaat (of ovenschaal) en bedek deze met bakpapier. Verspreid de puree met een lepel en zorg dat hij overal even dik is uitgesmeerd.
- Je mag het bakpapier niet zien, maar de puree mag niet te dik zijn (het moeten natuurlijk dunne matjes worden uiteindelijk)
- Zet de bakplaat 3 uur in de oven.
- De puree ik klaar wanneer hij niet plakt maar wel aanvoelt als een winegum.
- Laat alles afkoelen en snijd in reepjes.
- Rol ze op op eet ze op!
- Enjoy!
Note: De matjes zijn ongeveer 10 dagen te bewaren in de koelkast (in een afgesloten bak)
Kijk hieronder video over hoe de matjes gemaakt worden.
Probeer ook:
7 heerlijke healthy snackrepen!
5 heerlijke koolhydraatarme zoete snacks