Na een heerlijk voorgerecht en hoofdgerecht tijdens het kerstdiner, moet het toetje natuurlijk perfect zijn als klap op de vuurpijl. Dat kan gelukkig met deze vegan banoffee pie, een heerlijk kerst toetje. Verwen je familie en vrienden met dit recept voor vegan banoffee pie met karamel.
Bereidingswijze vegan banoffee pie:
- Zet de blikjes kokosmelk omgekeerd in de koelkast voor een nachtje. De room bovenaan in het blikje verzamelt zich zodat je het er makkelijker af kan scheppen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed je bakblik met bakpapier. Doe vervolgens de amandelen in de keukenmachine en mix tot je alleen nog kruimels over hebt.
- Voeg vervolgens de andere ingrediënten voor de bodem toe aan de mix tot je een plakkerig deeg hebt. Druk daarna het deeg in de bakvorm en prik met een vork of satéprikker een paar keer in de bodem zodat het deeg niet bol komt te staan.
- Bak vervolgens de bodem in 12-15 minuten goudbruin en houdt de bodem ondertussen in de gaten. Mix in de keukenmachine de dadels met de notenpasta, citroensap en vanille extract tot er geen klonten meer in zitten.
- Schep nu de room van de kokosmelk en klop dit op met een handmixer tot je slagroom hebt. Let er goed op dat je alleen de room gebruikt, omdat het anders lastig wordt om het op te kloppen.
- Laat vervolgens de bodem van de taart goed afkoelen. Leg hier tot slot de plakjes banaan op, gevolgd door een laag karamel, de kokosslagroom en weer een laag plakjes banaan. Versier het eventueel met stukjes noten of vegan chocolade. Eetsmakelijk!