Vanaf vandaag is het officieel weer lente en dat betekent langere dagen, mooier weer en weer salades op het menu! Deze salade klassieker doet het altijd goed en is een heerlijk recept voor wat warmer weer. We schreven al eens eerder een recept voor een klassieke caesar salad met ansjovis, dit keer vertellen we je hoe je een heerlijke vegan ceasar salad kan maken.

Van de croutons tot de dressing tot de vegan parmezaan: bij deze vegan caesar salad maak je alles zelf. Daarom duurt het even voor dat je deze salade kunt serveren maar dit maakt hem ook extra lekker. Want zeg nou eerlijk, zelfgemaakt is toch altijd lekkerder dan kant en klaar!

Bereidingswijze

  1. Laat de cashewnoten voor de dressing een nacht wellen in water. Giet en spoel daarna af.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden op de rooster of grilstand.
  3. Giet en spoel de kikkererwten af en wrijf daarna droog met een theedoek.
  4. Verdeel de kikkererwten over een ovenschaal of bakplaat met een hoge rand. Besprenkel ze met olijfolie en voeg het knoflookpoeder, zout en cayennepeper naar smaak toe. Schep de kikkererwten om zodat de kruiden en olie goed verdeeld wordt.
  5. Rooster/Gril de kikkererwten voor 20 minuten, schep ze om en rooster opnieuw voor 20 minuten. Ze zijn klaar als ze goudbruin van kleur zijn. Ze zijn nog zacht maar dat is niet erg, naarmate ze afkoelen zullen ze ook harder en knapperiger worden.
  6. Begin nu aan de dressing. Voeg alle ingrediënten voor de dressing (behalve het zout) bij elkaar in een blender en mix tot een gladde substantie. Als het te dik blijft kun je een beetje water toevoegen. Tevreden over de dikte? Voeg dan het zout en eventuele andere kruiden naar smaak toe.
  7. Dan is het nu tijd om aan de vegan parmezaan te beginnen. Voeg de cashewnoten en knoflook aan een keukenmachine of blender toe en hak ze daarmee fijn. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe tot alles goed gemengd is. Het mag een korrelige droge substantie blijven.
  8. Was en snijd de sla.
  9. Voeg de dressing toe aan de sla en hussel de sla zodat de dressing goed verdeeld is. Strooi hier de kikkererwten en vegan parmezaan overheen en smullen maar!

Benieuwd naar een andere vegan caesar salad variant? Probeer deze eens met pulled oats en miso boerenkool. Als je meer op zoek bent naar een warme vegan maaltijd dan is deze Indiase Chana Masala iets voor jou!