Carrot cake? Vegan? Jawel, en hij is heerlijk! Geniet van dit heerlijke vegan carrot cake recept met speculaaskruiden en cashewnoten-frosting!
Bereidingswijze Vegan Carrot Cake:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en meng alle droge ingrediënten ondertussen bij elkaar in een kom.
- Snijd de banaan en dadels in stukjes en meng deze vervolgens samen met de amandelmelk in een blender. Blend dit tot een gladde massa.
- Giet de massa vervolgens in een aparte kom en meng hier de wortelrasp en rozijnen doorheen. Gebruik niet alle wortelrasp: houd een beetje over voor over de frosting.
- Meng vervolgens de droge met de natte ingrediënten en meng dit goed door elkaar. Vet een cakeblik of springvorm in en doe het beslag hier in. Zet het vervolgens voor 50 minuten in de oven.
- Intussen kun je aan de frosting beginnen. Mix alle ingrediënten in de keukenmachine tot je een gladde massa hebt. Zet dit vervolgens in de koelkast voor ongeveer een uur.
- Wacht tot de cake is afgekoeld nadat hij klaar is. Doe de frosting erop en versier de taart tot slot met wortelrasp.