Wanneer je thuiskomt van een lange werk- of schooldag heb je niet altijd zin om een gerecht te bereiden dat heel uitgebreid is om te maken of ontzettend lang duurt. Geen zorgen, want deze super lekkere én gezonde vegan lasagne is niet alleen heel makkelijk om te bereiden, maar ook nog eens heel snel!
Bereiding Marinara saus
- Verhit olie in een pan op een mild vuur. Voeg de knoflook toe, de Italiaanse kruiden en de chilivlokken.
- Voeg daarna de tomaten toe en laat deze 5 tot 7 minuten koken tot ze zacht genoeg zijn om te mengen.
- Wanneer de tomaten gekookt zijn, doe wat margarine in de pan en roer dit samen met de tomaten tot je een saus krijgt.
- Je kunt de saus in de koelkast bewaren tot je deze voor de rest van de lasagne nodig hebt, laat de saus dan wel eerst afkoelen voor je deze in de koelkast stopt.
Tip: Om de lasagne nog sneller klaar te maken, kun je de saus ook van te voren maken. Wanneer je de rest van de lasagne maakt, hoef je de saus alleen nog maar uit de koelkast te pakken et voila!
Bereiding Lasagne
- Verwarm de oven op een stand van graden
- Breng een grote pan water aan de kook. Kook de bladeren lasagne zoals op de verpakking staat
- Bereid de marinara saus via de instructies
- Mix de ricotta, parmezaan, melk, spinazie, Italiaanse kruiden en een snufje zout en peper samen in een kom. Roer goed tot alle ingrediënten goed samenkomen. Wanneer de mix nog te dik is, kun je altijd wat meer melk toevoegen
- Voeg 250 milliliter marinara saus toe op de boden van een 23 x 6 bakpan. Bedek de marinara saus met drie lagen deegbladeren. Voeg daarna 1/3 cup van de ricotta mix toe. Herhaal ditzelfde proces met de volgende lagen: Bladeren, marinara, ricotta. Bladeren, marinara, ricotta enzovoorts..
- Pak een stuk folie en bespray deze met een ‘non-stick’ spray. Plaats de folie over de lasagne en zet de lasagne voor 20 minuten in de oven. Verwijder daarna de folie en laat de lasagne nog 10 minuten bakken
- Haal de schaal uit de oven en laat de lasagne 10 minuten afkoelen
- Eet smakelijk!