Kruiden uit de supermarkt, je hebt wel honderd verschillende opties. Maar, hoe leuk is het om je eigen kruiden te maken? En weet je dat het niet eens zo moeilijk is. Natuurlijk kunnen we niet alle kruiden zelf maken, maar eentje die we wel degelijk kunnen maken, is paprikapoeder. En het enige wat je nodig hebt is een oven en een aantal paprika’s. Zelf je kruiden maken was nog nooit zo simpel! De paprika’s moeten wel lang in de oven, dus doe het lekker op een dag dat je thuis aan het relaxen of werken bent.
Benodigdheden zelfgemaakte paprikapoeder
- Oven
- Bakpapier
- Koffiemolen
Bereiding zoete paprikapoeder
- Verwarm de oven voor op 70 graden Celsius
- Was de paprika’s allereerst met koud water en droog hem hierna goed af
- Snijd alle paprika’s twee keer door het midden, zodat er dus vier stukken ontstaan
- Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en leg hier de stukken op
- Laat de paprika’s voor zo’n 10 uur in de oven bakken. Wanneer je verse paprika’s gebruikt, zal de oventijd wellicht langer zijn omdat er meer vocht verloren moet worden
- Wanneer je de paprika’s uit de oven haalt, verwijder je de pitten en de stijl van de paprika’s
- Gebruik een koffiemolen om de stukken paprika zeer fijn te malen
- Voelt de poeder nog steeds vochtig aan? Leg het poeder dan terug op het bakpapier en bak nog een half uurtje op 70 graden Celsius
Geniet van je zelfgemaakte paprikapoeder!
Tip: Voor de houdbaarheid van de poeder is het belangrijk dat het vocht volledig onttrokken is uit de paprika