Pizza. Voor velen is het een guilty pleasure, wat natuurlijk niet gek is. Er zijn inmiddels al genoeg recepten bedacht waarbij je nog wel kunt genieten van heerlijke pizza’s, maar dan op een gezonde manier. Vaak zijn de stappen van deze recepten niet heel moeilijk om te volgen, je kunt de gerechten gemakkelijk zelf maken. Maar dit recept voor Zucchini pizza bites is misschien wel een van het makkelijkste recept dat er is!

Voor een gezonde, maar lekkere snack zijn deze pizza bites perfect. Het kan nu eenmaal voorkomen dat je af en toe gewoon een bepaalde foodcraving hebt. Op zo’n moment is het handiger om in plaats van ongezonde snacks zoals chips of chocola iets gezonds te eten, hier zijn de zucchini pizza bites perfect voor. Ook wanneer er visite is, is deze snack super leuk om op tafel te zetten. Niet alleen zien de pizza bites er kleurrijk uit, ze smaken ook nog eens mega lekker.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC
  2. Giet wat olijfolie in een koekenpan op hoge temperatuur. Wanneer de olijfolie is opgewarmd, plaats je de plakjes courgette in de pan. Draai de plakjes om wanneer je een goudbruine kleur ziet. Zorg ervoor dat je elke kant ongeveer 1 tot 2 minuten laat bakken. Strooi wat peper over de courgette schijfjes, je kunt natuurlijk altijd proeven voor de hoeveelheid peper
  3. Leg de courgette plakjes op een vel bakpapier. Bedek de plakjes met een klodder marinara saus. Strooi er daarna mozerella en schijfjes pepperoni over
  4. Plaats de mini bites weer terug in de oven. Haal ze er weer uit wanneer de kaas gesmolten is*
  5. Bij het serveren, kun je zelf nog extra dingen toevoegen, zoals Italiaanse kruiden

*Let op! Het is verstandiger om bij de oven te blijven wanneer je de pizza bites voor een tweede keer in de oven doet.  Je moet er op letten dat de courgettes niet verbranden, wat vrij snel kan gebeuren. 

Eet smakelijk!

Zie ook

Ontzettend simpel en snel te bereiden: Zucchini Pizza Bites

Zo maak jij zelf een heerlijke pizza met een koolhydraatarme bloemkool bodem

Ontzettend simpel en snel te bereiden: Zucchini Pizza Bites

Hartige muffins met paprika, prei en ei als traktatie