Squaten, lunges, onze benen zijn ontzettend sterk. We zijn gemaakt om te bewegen, we kunnen heel wat hebben, maar wat lengte en ontspanning kan nooit kwaad. Het doet per slot van rekening alleen maar goed. Cat pulling its tail of Cat Tail, biedt een opening voor de quadriceps en de binnenkant van je bovenbenen. Een milde compressie van de onderrug in combinatie met de twist van je wervelkolom biedt ontspanning en activeert tegelijkertijd de wervels.

Cat tail

Er zijn twee manieren om jezelf in Cat pulling its tail te brengen.

  1. Breng jezelf op je rechter zij en steun op je rechter elleboog. Laat je onderste been nog gestrekt op de grond liggen en beweeg je bovenste been naar de zijkant en naar voren. Mocht het lukken leg je je been ongeveer in lijn met je heupen. Buig vervolgens je onderste been en beweeg je voet in de richting van je bil en pak hem vast met je linkerhand. Je hebt de mogelijkheid om weerstand te bieden door je voet bij je lichaam vandaan te bewegen.
  2. Vanuit een liggende houding op je rug breng je je rechterknie in de richting van je borst. Breng hem vervolgens naar links in de richting van de grond voor een twist. Als daardoor je rechter schouder los komt van de grond is dat geen probleem. Buig je linkerbeen en kijk of je je linkervoet vast kan pakken met je rechterhand. Draai je gezicht naar rechts als je nek het toelaat.

Yin of yang?

Maak vervolgens de keuze of je gaat voor een yin of yang variant. Ga je voor ontspanning, laat dan alle spierspanning gaan. Inclusief buikspieren de kleine spiertjes in het gezicht. Volg je natuurlijke in en uitademing en blijf hier drie tot vijf minuten.

Ga je voor de actieve variant. Trek je voet dan wat krachtiger naar je toe en open je borst iets meer in de richting van het plafond. Aangezien dit een intense stretch is blijf je hier maar een aantal ademhalingen.  Intense relaties zijn nou eenmaal van korte duur ;-).

In plaats van gelijk van kant te wisselen neem je nog een tussenhouding aan. Vind de ontspanning op je rug en trek beide knieën in richting je borst. Masseer je onderrug op jouw manier. Doe wat goed voelt!

Video

In onderstaande video wordt de cat tail rustig uitlegt, mocht je er nog niet helemaal uitkomen!


Volg onze yogi Lesley ook op  Instagram en Facebook!


Meer yoga?

Yoga voor een kantoorlijf! Nek, rug en schouder oefeningen.

Sterkere core ontwikkelen? Doe dan deze core flow.

Raak je opgeblazen buik en andere buikklachten kwijt met deze yoga flow!