Trampolinespringen is natuurlijk een professionele sport, maar veel mensen hebben ook een huis-tuin-en keuken variant in de tuin staan voor de kinderen. Toch wordt het misschien tijd dat je er zelf ook wat vaker op klimt, want trampolinespringen is hartstikke goed voor je conditie. In dit artikel leggen we je uit hoe dit precies zit.

Trampolinespringen is natuurlijk vergelijkbaar met touwtjespringen. Het is algemeen bekend dat touwtjespringen goed is voor je conditie, daarom is het ook een populaire workout onder boksers. Er zijn naast de voordelen van touwtje springen echter ook nadelen. Dit doe je namelijk op een harde ondergrond en dat is zeer belastend voor je gewrichten en niet aan te raden voor mensen die last hebben van een scheenvliesontsteking. De trampoline biedt daar natuurlijk een perfecte oplossing voor doordat dit een ondergrond is die meegeeft.

Door de beweging die je maakt om omhoog te komen op een trampoline, gebruik je natuurlijk je spieren. Vooral voor je rug- en beenspieren is trampolinespringen als workout ideaal. Bovendien moet train je je balans met deze workout.

Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van trampolinespringen voor je gezondheid. Zo is uit onderzoek gebleken dat 10 minuten trampolinespringen effectiever is dan een half uur joggen!

Het ‘dode’ punt in de lucht is het superkorte moment dat je even stilhangt. Dit is het moment dat de zwaartekracht heel even geen effect heeft op je lichaam. Dit heeft tot gevolg dat lymfevloeistof beter door kan stromen wat de werking van je lymfen verbeterd. Dit gaat helpt je lichaam afvalstoffen beter af te voeren maar gaat ook cellulitis tegen! Onderzoek heeft uitgewezen dat trampolinespringen als workout je cellulite met 26% af kan laten nemen.

Dus waar wacht je nog op? Wil je echt fit worden dan is afwisseling in je trainingen natuurlijk het allerbelangrijkst. Zo train je al je spiergroepen en houd je het interessant voor jezelf. Doe bijvoorbeeld een bootcamp of pak je bilspieren aan met deze 7 oefeningen.