Float fitness een echte high intensity workout

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, float fitness, maar het kan ook heel goed dat jij behoort tot de groep die het juist wel kent. Het kan natuurlijk allemaal, wij hadden er in elk geval nog nooit van gehoord. Wanneer je nooit eerder van float fitness hebt gehoord ben je over twee minuten misschien wel razend enthousiast. De combinatie van water, bewegen en instabiliteit zorgen dat jouw spieren sterker zullen worden dan ooit.

Dit is wat jij doet tijdens deze float workout

Wanneer je meedoet aan een float workout worden de attributen vaak gewoon geregeld. Daar hoef jij je geen zorgen over te maken. De oefeningen worden in het water uitgevoerd op een stevig drijvend vlot. Dit wordt ook wel de aquabase genoemd.

Tijdens de workout train je – je balans, kernstabiliteit en houding, echt alle spieren worden gegarandeerd aangepakt. Net als dat een workout met lunges, squats, planken en russian twists op een stevige ondergrond worden uitgevoerd, voer je deze oefeningen nu uit op het water. Je zult merken dat dit zeker niet gemakkelijk gaat omdat je telkens de neiging hebt in het water te vallen. Jaja, dit kan de nodige hilarische beelden opleveren.

Deze High Intensity Workout duurt rond de 30 minuten. Nu denk je vast is deze workout echt zo kort want dan ga ik liever een uur knallen in de sportschool? Wacht maar af na want na dit halfuurtje praat je wel anders. Intensief dat is het zeker!

Dus, wil jij je lekker voelen met een hoop nieuwe energie en een strak lichaam dan is dit misschien wel dé workout.

Lees ook

Hier heb je vast nog nooit van gehoord? Float Fitness

Is Tabata dé nieuwe sport-trend? Je bepaald zelf de intensiviteit!

Hier heb je vast nog nooit van gehoord? Float Fitness

Bij Hot Yoga ga je extreem zwetend je oefeningen door!