Dit weekend niks te doen, of opzoek naar een leuke én interessante manier om hem te vullen? Aankomende zondag is de eerste workshop van Holistic Movement. We schreven er al eerder een artikel over, maar zullen hier nog eens in een notedop uitleggen wat het precies inhoud en waarom je zeker naar het holistic movement event toe moet gaan!

Holistic movement

Door onze drukke en stressvolle maatschappij zijn mensen ontzettend opzoek naar rust. We worden allemaal een stuk bewuster van lichaam en geest en hierdoor heeft mindfulness ook stiekem de kans gekregen om ons leven langzaam binnen te dringen. Yoga en meditatie zijn bijna niet meer weg te denken en het pompen in de fitness wordt steeds vaker vervangen door andere soorten van functioneel trainen. Een trend/lifestyle waar de jongens van ‘Holistic movement’ goed op in weten te spelen.

Hoe wordt ‘holisme’ gecombineerd met trainen? Personal trainer Dennis van Miltenburg en Stijn de Jongh leggen uit: “Holistic movement is de nieuwste methode om lichamelijke bewegingen te ontdekken. Door bewust te worden van de mogelijkheden die het lichaam te bieden heeft. Combineren wij kracht, flexibiliteit, stabiliteit en balans.” Klinkt als een stuk minder zweverig toch?

Workshops

De allereerste workshop vindt komende zondag plaats.

Holistic Movement is een bewegingsmethode waarbij er zowel aan de binnenkant als de buitenkant gewerkt wordt. Het is fysieke training en bewustwording, in combinatie met het loslaten en uiten van mentale en emotionele blokkades. We willen dat je een relatie op gaat bouwen met je lichaam. Op speelse wijze zullen de workshops onder andere bestaan uit een variatie van fysieke oefeningen die ervoor zorgen dat je een krachtiger, flexibeler en mobieler lichaam krijgt. Onze focus ligt op het krachtiger maken van de mentale, fysieke en spirituele aspecten die jou maken tot wie jij bent. Het belangrijkste is echter om het plezier terug te brengen in bewegen!

Naast de holistic movement, zal via de therapeutische aanpak van Yoga theorie, anatomie, applicatie en zelf-exploratie worden behandeld. Er zullen zowel actieve als passieve houdingen worden behandeld, zodat je kan leren je eigen lichaam te kennen, te begrijpen hoe deze beweegt en wat het belemmert. Zo leer je hoe je de functie van een houding volledig tot zijn recht laat komen. Daarbij zullen we aandacht besteden aan ‘primal yoga’, met natuurlijke bewegingen (zoals wiegen, rollen en hurken). Tegelijkertijd zal de enorme wijsheid en rijkdom van de yogafilosofie geïntegreerd worden gedurende de workshop.

Dagen en tijden workshops:

  1. Mobiliteit & flexibiliteit
    Zondag 29 oktober; 14:00-18:00
  2. Balans & stabiliteit
    Zondag 19 november; 14:00-18:00
  3. Kracht & Conditie
    Zondag 26 14:00-18:00

Prijs en tickets

€40,- (inclusief vegan lekkers bij de thee)
** KORTING als je je aanmeldt voor alle 3 de workshops, dan betaal je €100,- totaal

Aanwezig? Zet jezelf dan ook op aanwezig bij het event op Facebook HIER, Leuk want dan zie je wie er allemaal meedoen!


Lees ook

Je eerste yogales? Die overleef je zo!

Holistic movement, een bewustere manier van trainen

En sterke core en meer balans in je leven met deze yoga balans flow!