Je traint je wezenloos, maar je lijkt er maar niet vanaf te komen: lovehandles. Ze zijn misschien wel onze grootste vijand. Maar waar komen die ‘zijvetjes’ toch vandaan? Hier lees je alles over het ontstaan van lovehandles. Voorkomen is ten slotte beter dan genezen.


Afvallen

Wanneer je naast de lovehandles ook op andere plekken een beetje extra had, vallen deze liefdesteugels vaak op. De lovahandles, net zoals ander vet op je lichaam, ontstaan door een overschot aan energie. Wanneer je afvalt dan zie je veel eerder verschil in bijvoorbeeld je armen en benen dan bij je buik. Buikvet is hardnekkig en vooral de lovehandles lijken soms onmogelijk om vanaf te komen.

Insuline

Het insulinegehalte in je lichaam zorgt ervoor dat jij deze hardnekkige strijd met je eigen lichaam aan moet gaan. Insuline is een hormoon die erg belangrijk is voor de vetstofwisseling. Het wordt aangemaakt doordat je glucose binnenkrijgt zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft. Glucose is voornamelijk te vinden in koolhydraten en suikers en hier krijgen we dagelijks behoorlijk wat vanbinnen. De glucose wordt verwerkt in je lichaam. Krijg je echter te veel glucose binnen, dan wordt dit omgezet in vet.

Kan ik nog van mijn lovehandles afkomen?

Natuurlijk is het mogelijk om je lovehandles de baas te zijn. Zoals we net al vertelden zit glucose voornamelijk in suikers en koolhydraten. Deze kan je dus het beste proberen te vermijden. Vervang dit door eiwitten en je zult al snel resultaat zien! Eiwitten zetten zich namelijk niet om in vet, maar zorgen er wel voor dat je straks niet met een lege maag rondloopt.

De favoriete plek van vet om zichzelf te nestelen is nou eenmaal je buik en daarom zal dit geen gemakkelijke strijd worden. Probeer dus wat aan je voeding te doen en focus je niet volledig op het doen van buikspieroefeningen. Met deze oefeningen verbrand je namelijk heel weinig calorieën dus op deze manier zal het proces niet snel gaan. Doe in plaats daarvan veel cardio. Wil je toch krachttraining doen? Doe dan oefeningen waarbij je meer verbrandt zoals squats. Bovendien zullen die lovehandles niemand meer opvallen wanneer je brede heupen hebt!

Lees ook

Lovehandles: zo ontstaan ze (helaas)

Werkt het om af te vallen door te hardlopen?

Lovehandles: zo ontstaan ze (helaas)

Is in de kou sporten beter voor het verbranden van calorieën?

Lovehandles: zo ontstaan ze (helaas)

Op gewicht blijven na een dieet, waarom lukt dat niet?