Als het om sporten gaat hebben we allemaal wel eens een moment waar we een duwtje in de rug nodig hebben. Je kunt hiervoor een personal trainer inhuren, maar je kunt ook sport podcasts luisteren. Dit schijnt goed te werken en geeft je nét dat duwtje wat je nodig hebt om naar de sportschool te gaan. Wij hebben onze 5 favoriete sport podcasts op een rij gezet.


Sport podcasts: All about Fitness (EN)

Personal trainer Pete Mccall vertelt in zijn podcast All about Fitness over fysiologie en anatomie. Hij praat met onder andere professoren, bewegingsexperts, onderzoekers en wetenschappers over spiergroei en sporten. Zeker een aanrader voor de sporters die hier geïnteresseerd in zijn!

Sport podcasts: Hurdle (EN)

In de sport podcast Hurdle vertellen verschillende mensen die door een moeilijke periode zijn gegaan hoe dat was en wat ze heeft gemotiveerd. Veel inspirerende topzakenlui en topsporters zijn gekomen waar ze nu zijn doordat ze zich hebben hervonden in yoga, meditatie, het veranderen van hun eetpatroon – noem het maar op. De boodschap die Hurdle vooral duidelijk probeert te maken is: geef niet op, als je ergens wilt komen kom je er alleen door hard je best te doen.

Sport podcasts: 20 Minute Fitness (EN)

20 Minute Fitness geeft jou het laatste nieuws en informatie over voeding, afvallen, sporten en gezondheid – in minder dan 20 minuten. Een echte aanrader voor tijdens het sporten, of als goede motivatie.

Sport podcasts: Marathon Training Academy (EN)

Er zijn niet veel hardloop podcasts te vinden tegenwoordig, maar Marathon Training Academy is één van de weinigen. In deze sport podcasts vind je informatie over hoe je slimmer rent, gezonder leeft en je beter voelt in je lichaam. Er is dus geen excuus meer: strik je veters en hardloop een aantal kilometertjes met deze heerlijke sport podcast.

Sport podcasts: Eindbazen (NL)

In de Nederlandse sport podcasts Eindbazen delen Michel en Wiggert hun ervaringen over sport, gezondheid, kennis en ontwikkeling. De sport podcast is professioneel opgezet en bevat veel informatie die je waarschijnlijk nog niet wist.

Zie ook

Stay motivated met deze 5 sport podcasts

The Game Changers: een inspirerende docu over veganisme

Stay motivated met deze 5 sport podcasts

8 x selfcare tips waardoor jij weer één met jezelf wordt

Stay motivated met deze 5 sport podcasts

4 x zo kun je kristallen gebruiken bij selfcare