Wat eten we nou eigenlijk dagelijks, en wat voor effect heeft dat op onze spieren en ons bloed? De documentaire The Game Changers die sinds kort op Netflix staat legt alles over het plantaardig dieet uit. Zo vertellen topatleten als Arnold Schwarzenegger, Lewis Hamilton en Morgan Mitchell hoe het dieet hun levensstijl compleet heeft veranderd. De documentaire inspireert veel mensen om te beginnen met veganistisch eten.


Er zijn altijd wel mensen waarvoor het plantaardige dieet niet helemaal duidelijk is, vooral in de sportwereld. Topsporters durven vaak niet te beginnen aan een veganistisch eetpatroon, omdat er al eeuwen wordt gezegd dat je van vlees sterker wordt. Maar is dit ook echt zo?

The Game Changers: Waarom een plantaardig eetpatroon?

De boodschap die The Game Changers duidelijk probeert te maken is: je hoeft geen vlees te eten om sterker te worden. Voormalig UFC vechter James Wilks was jarenlang topsporter maar kreeg opeens een blessure. Hij begon zich te verdiepen in een plantaardig dieet en ging langs bij experts en topsporters zoals Arnold Schwarzenegger, Morgan Mitchell en Patrik Baboumian (de sterkste man van Duitsland) die ook een veganistisch eetpatroon volgen. Onderzoekers die onderzoeken deden naar het plantaardig dieet groeven botten op van gladiatoren, die lieten zien dat ze een plantaardig eetpatroon volgden en geen dierlijke producten aten.

Er is toen een onderzoek gestart over of je ook je nodige voedingsstoffen binnenkrijgt via een plantaardig dieet. En wat bleek: ook via planten krijg je de nodige ingrediënten binnen. Ook functioneren topsporters perfect zonder dat ze dierlijke producten binnen krijgen. Sterker nog: ze presteren zelfs beter dan topsporters die zuivel en vlees eten. The Game Changers laat op een duidelijke en wetenschappelijke manier zien dat een plantaardig eetpatroon je sportprestaties kan bevorderen. Ook laat deze docu het grotere plaatje van veganisme zien – en de bijkomende voordelen. Interessant!

 

The Game Changers: Een inspiratie

Voor veel mensen die een dierlijk eetpatroon hebben was The Game Changers een echte eyeopener.

Bekijk hier The Game Changers. Heb je The Game Changers al gezien en wil je graag beginnen aan diervrij eetpatroon? Lees dan deze artikelen over het beginnen aan een plantaardig of vegan dieet.

Zie ook

The Game Changers: een inspirerende docu over veganisme

Dit moet je eten voor een stralende huid

The Game Changers: een inspirerende docu over veganisme

8 x selfcare tips waardoor jij weer één met jezelf wordt

The Game Changers: een inspirerende docu over veganisme

Science says: hete saus is goed voor de gezondheid