Zodra je er aan begint kan het je niet snel genoeg gaan. Je bent volop sit-ups, crunches en andere oefeningen aan het doen maar na een week vraag je je al af of het wel werkt. Je voelt je buikspieren wel branden, maar er is nog geen resultaat. Tenminste, geen resultaat wat we met het blote oog kunnen zien. Hoewel al die oefeningen zeker wel nut hebben, zien we onze abs toch het liefst zo snel mogelijk naar boven komen. Maar hoe lang moeten we hier nog op wachten? Dit is hoe lang je moet trainen voor zichtbare buikspieren.


Hoe lang moet je trainen voor zichtbare buikspieren?

Volgens fitness coach Jon-Erik Kawamoto moet je 6 tot 8 weken trainen. Helaas, als je pas een week bezig bent zal je dus nog echt even geduld moeten hebben. En denk maar niet dat je ermee wegkomt om 2 keer per week een paar oefeningen te doen en verder niks te veranderen. Zo werkt het helaas niet.

Welke oefeningen zijn het meest effectief?

Crunches werken natuurlijk heel goed, maar er is een betere manier om zo snel mogelijk resultaat te zien. Namelijk HIIT: High Intensity intervaltraining. Dit zijn korte krachtoefeningen in een hoog tempo. Hierdoor gaat je hartslag enorm omhoog waardoor ook je vetverbranding en je stofwisseling omhoogschieten. Best wel heftig, maar als je dit 3 of 4 keer per week doet zullen je abs in no time verschijnen.

Voeding

Zoals bij iedere sport, is een goede voeding het halve werk. Als je spieren wil kweken dan zal je voeding hierbij moeten aansluiten. Zorg dus dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Ook koolhydraten en onverzadigde vetten zijn belangrijk in je voeding.

Ook als je je wezenloos traint en je je aan al de bovenstaande punten houdt, kan het zijn dat je na al die weken nog steeds geen ‘sixpack’ ziet. Misschien is de bovenkant van je buik al gespierd, maar wil de onderkant nog niet echt mee doen. Dit is ook het lastigste gedeelte om echt zichtbaar resultaat te krijgen. Dit kan komen omdat je vetpercentage te hoog is. Je zal echt onder de 20% uit moeten komen wil je echt wat gaan zien. Je vetpercentage verlagen kan best moeilijk zijn. Spieren kweken en veel cardio brengt je vetpercentage naar beneden, maar ook een vermindering in calorieën. Pas hier wel mee op, want te weinig calorieën binnenkrijgen is ook niet goed. Staar je niet blind op het zien van ‘blokjes’. Ook als je deze niet ziet zal je met de bovenstaande tips zeker wel resultaat zien. Hoe dan ook zal je buik er strakker en slanker uitzien. Probeer ook eens deze oefeningen voor nog sneller resultaat.

Lees ook

Zo lang moet je trainen voor zichtbare buikspieren

6 redenen waarom jij zou moeten planken

Zo lang moet je trainen voor zichtbare buikspieren

20 minuten HIIT die je overal kunt uitoefenen

Zo lang moet je trainen voor zichtbare buikspieren

Fit lichaam: In 3 stappen werken naar sterke buikspieren