Touwtje springen is niet alleen voor kinderen. Tegenwoordig is het een echte workout, in een korte tijd verbrand je namelijk veel calorieën. Het lichaam wordt flink aan het werk gezet en je blijft hier zeker mee in shape. Moeilijk of makkelijk, dat bepaal je helemaal zelf door bijvoorbeeld verschillende variaties toe te passen, zoals criss cross of een dubbele draai. Touwtje springen is overal mogelijk en goed voor het lichaam, dus begin vandaag nog en spring je fit.

Waarom is touwtje springen goed voor je lichaam

  1. Je verbetert de conditie, coördinatie, balans en timing.
  2. Het is een van de meest effectieve manieren om vet te verbranden.
  3. Hart en bloedvaten worden versterkt.
  4. Touwtje springen zorgt ervoor dat je het stofje endorfine aanmaakt en dit hormoon helpt ons te ontspannen en vermindert stress.

Enthousiast geworden?

Voordat je begint aan de workout, zorg ervoor dat je goed opgewarmd bent door even een korte warming up te doen. Begin rustig en spring in een ritme wat voor jou prettig aanvoelt. Streef niet meteen naar een heel hoog tempo. Wanneer je dat doet zal je merken dat jouw conditie hier misschien nog niet helemaal op is aangesloten. Bouw het dus rustig op en neem tussendoor even rust.

TIP: Om blessures te voorkomen raad ik je aan om na de training ook een cooling down te doen. Dit is wat veel mensen vaak vergeten.

Wacht niet langer en haal je oude springtouw uit de kast!