Iets wat bij veel mensen voorkomt in de winter is het hebben van een gevoelige huid. En laten we eerlijk zijn: het is ontzettend vervelend en kan verschillende oorzaken hebben. Gelukkig zijn er naast oorzaken ook genoeg manieren om je gevoelige huid te behandelen met fijne producten.


Wanneer is je huid gevoelig?

Je huid is aardig uit balans als je last hebt van een gevoelige huid, en dat is niet zo gek. Door vele irriterende stoffen kan de bovenste laag van je huid – de barrièrefunctie – erg beschadigd raken. Het wordt dan rood, trekkerig en erg droog. Wanneer de bovenste laag van je huid is beschadigd, kunnen er veel bacteriën en prikkels binnen dringen. Niet zo fijn, dus. Het is daarom erg belangrijk om je huid goed verzorgd te houden, het is ten slotte het grootste orgaan van je lichaam. Om jou op weg te helpen naar een gezondere en minder gevoelige huid hebben wij de fijnste producten voor een gevoelige huid op een rijtje gezet.

De oorzaken van een gevoelige huid

Het hebben van een gevoelige huid kan aan veel oorzaken liggen. Denk bijvoorbeeld aan de winter: dit is een seizoen waarin veel bacteriën, prikkels en virussen in de lucht hangen. Deze vinden binnen no time een weg naar jouw huid. Daarnaast kan het ook voorkomen dat een familielid van je ook een gevoelig huidtype heeft. Het hebben van een gevoelige huid is erfelijk en kan zo overslaan naar de volgende generatie. Slechte invloeden in jouw omgeving kunnen ook een grote rol spelen, denk hierbij aan:

  • Stress
  • Roken/alcohol
  • Onzuivere lucht
  • Zwangerschap/pubertijd/overgang
  • (Slechte) voeding
  • Medicijnen
  • Make-up

Heb jij geen last van deze factoren en is het ook niet erfelijk? Aarzel dan vooral niet om een bezoekje te brengen aan de huisarts.

Zie ook

Dit zijn de oorzaken van een gevoelige huid in de winter

Dit is stress acne en op deze manier kom je er vanaf

Dit zijn de oorzaken van een gevoelige huid in de winter

Alles wat je moet weten over een vette huid en hoe je deze verzorgt

Dit zijn de oorzaken van een gevoelige huid in de winter

Dit zijn de 6 fijnste schoonheidssalons in Amsterdam