De laatste jaren worden we ons er steeds bewuster van wat we allemaal eten. Velen van ons hebben er dan ook voor gekozen om vegan te eten, wat inhoudt dat je geen dierlijke producten eet of drinkt. Maar hoe zit het eigenlijk met onze huidverzorgingsproducten? Hier hebben wij alles wat je moet weten over een 100% natuurlijke huidverzorging voor je op een rijtje gezet.


Trust yourself

Clean skin care wordt steeds populairder en dat weten de beautymerken maar al te goed. Ze proberen hier slim op in te spelen door termen te gebruiken als ‘natuurlijk’, ‘organisch’ en ‘non-toxic’. Dit kan je al snel op het verkeerde been zetten. Er zijn namelijk geen normen vastgesteld vanuit de overheid of de beautyindustrie voor het gebruik van deze woorden. Merken kunnen het woord ‘natuurlijk’ al gebruiken, als er maar 1 natuurlijk ingrediënt in zit. Wil je er echt zeker van zijn dat je 100% natuurlijke producten gebruikt? Kijk dan naar de ingrediënten. Vertrouw nooit direct op wat een merk je vertelt, maar ga eerst zelf op onderzoek uit. Zo weet je zeker dat je een 100% natuurlijke huidverzorging gebruikt.

Vegan, vegan-vriendelijk en cruelty free

Bij een natuurlijke huidverzorging is het belangrijk om te weten wat het verschil is tussen vegan, vegan vriendelijke (ook wel vegan friendly genaamd) en cruelty free skin care. Cruelty free betekent dierproefvrij. Dit betekent echter niet dat het vegan is. Het zegt alleen dat het product niet op dieren is getest, maar er kunnen wel degelijk dierlijke stoffen in zitten. Vegan-vriendelijk betekent het tegenovergestelde. Als een product vegan-vriendelijk is dan zitten er geen dierlijke stoffen in verwerkt. Ga daarom dus altijd op zoek naar vegan producten. Deze zijn niet getest op dieren en bevatten ook geen dierlijke producten. Let er hierbij wel op dat het product het officiële vegan keurmerk heeft van de Vegan Society.

Natuurlijk is gezond

Je hoeft geen vegan te zijn om een 100% natuurlijke huidverzorging te gebruiken. Naast dat het beter is voor de dieren en het milieu, is het ook een stuk gezonder voor je huid. Al die chemicaliën die in normale verzorgingsproducten zitten zijn helemaal niet goed voor je. Dit komt namelijk allemaal via je huid in je bloed terecht. Deze chemicaliën worden toegevoegd voor bijvoorbeeld de geur en omdat het goedkoper is. Aan je huid brengen ze echter meer schade dan verzorging.

Goed om te weten

Wat wel zo is, is dat puur natuurlijke ingrediënten en oliën, zoals essentiële oliën, de huid soms ook kunnen verstoppen. Het is dus ook bij natuurlijke huidverzorging belangrijk om de juiste producten voor jouw huidtype te kiezen. Soms wordt gezegd dat het belangrijk is aan natuurlijke huidverzorgingsproducten ingrediënten toe te voegen die zorgen voor huidverbetering, ook al zijn deze niet 100% natuurlijk. Dit hoeft niet zo te zijn, natuurlijke producten kunnen op zichzelf hun werk doen. Het belangrijkste is om de irriterende ingrediënten, zoals parfum, te allen tijde te vermijden.

Lees ook

Alles op een rijtje voor een 100% natuurlijke huidverzorging

Wat je wel en niet moet doen na je workout - huidverzorging

Alles op een rijtje voor een 100% natuurlijke huidverzorging

Handige tips voor een natuurlijke huidverzorging

Alles op een rijtje voor een 100% natuurlijke huidverzorging

Deze natuurlijke producten zijn goed voor je huid!