Alhoewel het jaar al in volle gang is, is het nooit te laat om nog nieuwe doelen voor jezelf te stellen. Het volhouden van goede voornemens en doelen blijkt in de praktijk soms wat lastiger, waardoor je een stok achter de deur nodig kunt hebben. Met de volgende apps weet jij zeker dat het gaat lukken.


Minder op je telefoon: Forest

We appen, instagrammen en snapchatten er dagelijks op los. Zelfs als je in gezelschap bent, is het soms moeilijk om je telefoon niet om de paar minuten te checken. Wil je dit jaar iets doen aan je smartphone-verslaving? De app Forest kan je daarbij helpen. Het werkt als volgt: iedere keer dat je je wilt concentreren op een bepaalde taak, zet je een timer en plant je een virtueel boompje in de app. Het boompje gaat groeien binnen de tijd die je instelt. Het doel is om een zo groot mogelijk bos te planten, wat je kan realiseren door je telefoon zo min mogelijk te gebruiken. Als je toch op je telefoon gaat, zal het boompje dood gaan.

Download de app voor iOS of Android

Stoppen met roken: Kwit

Van nicotinepleisters tot zelfhulpboeken: heb je alles al geprobeerd om te stoppen met roken? Wellicht dat het dit keer wel gaat lukken met de app Kwit. Het werkt door middel van een spelletje, waarbij je een steeds hoger level bereikt als je niet rookt. De app toont je een aantal handige statistieken, zoals hoeveel geld je al hebt bespaard en het aantal sigaretten wat je niet hebt gerookt. Als je toch de neiging voelt om een sigaret op te steken kun je de app schudden, waarna je een motivatiekaart te zien krijgt, hierop staat een advies of tip.

Download de app voor Android

Inzicht in je uitgaven: Money Pro

Heb je aan het einde van de maand ook altijd weinig geld over, en heb je geen idee waar het allemaal heengaat? Dan kan de app Money Pro van pas komen. Je kunt hiermee je rekeningen en uitgaven op een rijtje zetten, en in verschillende categorieën plaatsen. Hierdoor kun je aan het einde van de maand precies zien waar je geld naartoe is gegaan. Daarnaast kun je met de app meldingen instellen voor rekeningen die je nog moet betalen. Handig!

Download de app voor iOS of Android

Minder drinken: DrinkControl

Is Dry January mislukt, en wil je tóch minder gaan drinken de komende tijd? Deze app houdt bij hoeveel alcohol je hebt gedronken, en wanneer je over de grens gaat. Je krijgt daarnaast inzichten in je uitgaven aan alcohol, en het aantal calorieën dat je binnenkrijgt. Zo word je bewust van je eigen alcoholgebruik, en laat je net wat vaker dat ene glaasje staan.

Download de app voor iOS of Android

Bewuster eten: Lifesum

Gezonder eten is voor veel mensen een belangrijk voornemen. Om dit doel ook daadwerkelijk te realiseren kun je je eetpatroon bijhouden in de app Lifesum. De app houdt precies bij hoeveel koolhydraten, vetten, calorieën en proteïnen je binnenkrijgt. Daarnaast geeft de app je tips op het gebied van fitness en recepten.

Download de app voor iOS of Android

Een nieuwe taal leren: DuoLingo

Heb je altijd al een nieuwe taal willen leren, zonder heel veel geld te besteden aan taalcursussen? Met de app DuoLingo kun je gratis verschillende talen leren. Je begint met de basics, maar naarmate je hogere levels behaalt wordt het steeds moeilijker. Naast grammatica oefen je ook op je uitspraak van de taal.

Download de app voor iOS of Android

Vaker en gevarieerder sporten: Acvtiv

Wil je wat vaker sporten, maar heb je geen inspiratie om iedere keer nieuwe work-outs voor jezelf te bedenken? Dan is de app Acvtiv precies wat je nodig hebt. In de app staan een hoop verschillende work-outs die je kunt doen, ontwikkeld door personal trainers. Elke virtuele les bestaat uit verschillende instructies, die worden uitgelegd door een personal trainer. Terwijl je bezig bent zal het niet stil blijven van de andere kant, je virtuele trainer moedigt je namelijk aan. Let’s go!

Download de app voor iOS of Android

Lees ook

Deze apps helpen je bij het waarmaken van je doelen

Met deze gratis workout apps maak je sporten wel leuk

Deze apps helpen je bij het waarmaken van je doelen

Gaan sportapps de personal trainer vervangen?

Deze apps helpen je bij het waarmaken van je doelen

Deze apps helpen jouw slaapritme te verbeteren