Kun jij lastig in slaap komen of word je ’s nachts heel vaak wakker? Gelukkig bestaan er apps die er voor kunnen zorgen dat je tot rust komt en een goede nachtrust krijgt. Alhoewel telefoons vaak als boosdoeners worden gezien voor je slaapritme, komen ze in dit geval toch wel erg goed van pas.


Slaapapps

Niks is frustrerender dan ’s nachts urenlang naar het plafond staren, of in de ochtend uitgeput wakker worden. Een goede nachtrust is dus erg belangrijker, en kan tegenwoordig een handje worden geholpen door middel van slaapapps. Dit soort apps geven je een goed inzicht in je slaapritme, kunnen je helpen om sneller in slaap te vallen of zorgen ervoor dat je rustiger ontwaakt. Met de volgende apps ben jij zo in dromenland.

1. Sleep Cycle

Sleep Cycle is een van de meest gebruikte en betrouwbare apps die je kan helpen om je slaap te analyseren, door je slaapritme te registreren. De app registreert bewegingen aan de hand van de geluiden die je maakt tijdens je slaap. De app houdt bij in welk slaapritme je zit, hierdoor kan het inschatten wat de beste tijd is om je wakker te maken. Geen zorgen, je kunt ook instellen welke tijd je minimaal wakker wil worden waardoor je je niet zult verslapen.

2. Pzizz

Denk je ’s avonds in bed nog lang na over dingen en val je daardoor moeilijk in slaap? Dan kan het helpen om je hoofd leeg te maken voordat je naar bed gaat. Dit doet de app Pzizz door middel van een kalmerende stem en zachte muziek, zo kun je helemaal relaxen en val je vanzelf in slaap.

3. Shleep

Deze app is een soort persoonlijke slaapcoach. Allereerst probeert het je huidige slaappatroon te analyseren, waarna je een gepersonaliseerd programma krijgt om beter te kunnen slapen. Je vult een vragenlijst in over je slaapgedrag en vervolgens krijg je dagelijkse opdrachten. Na tien dagen zou je al verbetering moeten ervaren.

4. Harmony

De app Harmony helpt je door middel van meditatie in slaap te komen. Je luistert naar een hypnotiserende stem die ervoor zorgt dat je helemaal tot rust komt. Er zijn drie gratis meditatie sessies die je kunt volgen in de app.

5. Sleep better

De makers van de populaire hardloop app Runtastic hebben ook een app ontwikkeld die je vertelt waarom je slecht slaapt. Je kunt in de app aangegeven waardoor je slechter hebt geslapen, denk bijvoorbeeld aan te veel cafeïne. Daarnaast kun je je slaapcyclus bekijken, aangeven hoe je dromen waren en een wekker zetten die jou wakker maakt als je helemaal uitgerust bent. Handig!

Zie ook

Deze apps helpen jouw slaapritme te verbeteren

Een aantal tips om je slaapritme te verbeteren

Deze apps helpen jouw slaapritme te verbeteren

Te weinig slaap? Dit doet het dus met je lijf

Deze apps helpen jouw slaapritme te verbeteren

Waarom je lijkt te vallen als je in slaap valt!

Deze apps helpen jouw slaapritme te verbeteren

Is het mogelijk om slaaptekort in te halen?