Investeren in je gezondheid is heel erg belangrijk. Niet voor niets leggen we tegenwoordig zoveel nadruk op selfcare (voor jezelf zorgen). Er zijn veel manieren om aan selfcare te doen, maar we komen er niet altijd aan toe. Het kan handig zijn om een gebruik te maken van een aantal selfcare apps die jou net dat steuntje in de rug geven. Wij hebben de 6 fijnste selfcare apps voor je op een rijtje gezet, zodat jij voortaan lekker kunt ontspannen!


Selfcare Apps: Headspace

Tien minuten mediteren en tot rust komen, dat is wat de selfcare app Headspace te bieden heeft. Het is een mindfullness-app die je helpt om te ontspannen. De meditaties zijn niet zweverig en brengen je voor een korte tijd in een diepe rust. Begin je net met mediteren? Dan is Headspace ook een hele handige app om mee te beginnen.

Selfcare Apps: #Selfcare

#Selfcare is een app die zich afspeelt in een kamer. Het helpt je met opruimen, ademhalingsoefeningen en het verminderen van je stress. Je kunt een kat aaien, je kamer opruimen, of een aantal kleine yoga-oefeningen uitvoeren om tot rust te komen. Pluspunt: in tegenstelling tot andere selfcare apps bevat #Selfcare geen reclames en notificaties, zodat jij lekker tot rust kan komen.

Selfcare Apps: Reflectly

Tijd om te reflecteren. Reflectly is een dagboek waar je je persoonlijke frustraties, ervaringen en gevoel kwijt kunt. De app leert je op de perfecte manier omgaan met negatieve gedachtes en versterkt ook je gevoel voor positieve gedachtes.

Selfcare Apps: Colorfy

Naast yoga en reflecteren is tekenen ook een goede manier om je ‘stress’ en andere negatieve gevoelens los te laten. Colorfy is een digitaal kleurboek voor volwassenen waar je zonder na te denken lekker creatief kunt zijn. Het werkt erg rustgevend en is nog leuk ook.

Selfcare Apps: Sleepfullness

Na een lange dag is genoeg slaap erg belangrijk, ook voor je selfcare dus. Met de app Sleepfullness leer je sneller in slaap te vallen en lekker te relaxen. Gewoon even nergens aan denken en alles loslaten. Ideaal, toch?

Selfcare Apps: Grateful

Uit onderzoek is gebleken dat door elke dag dankbaar te zijn voor iets, je emotionele en mentale gezondheid wordt verbeterd. Natuurlijk hebben we niet altijd een pen en papier bij ons, daarom is Grateful de perfecte manier om even snel op te schrijven waar je dankbaar voor bent vandaag. Het zet je aan het denken en je zult merken dat je dankbaarder wordt voor bepaalde dingen.

Zie ook

Deze 6 selfcare apps helpen jou de beste versie van jezelf te zijn

10 tips voor een positief en gelukkig leven

Deze 6 selfcare apps helpen jou de beste versie van jezelf te zijn

Wat betekent het als je hooggevoelig bent?

Deze 6 selfcare apps helpen jou de beste versie van jezelf te zijn

5 mindset boeken die jou helpen het beste uit jezelf te halen