Kokosolie kan gebruikt worden bij het koken, maar het kan ook dienen als huidproduct. Het is een goedje wat al eeuwen gebruikt wordt voor verzorging. Zo zou de olie helende krachten hebben en voor van alles goed zijn. Lees hier meer over de veelzijdigheid van kokosolie.


Kokosolie, gemaakt van het vruchtvlees van de kokosnoot, heeft allerlei gezonde verzadigde vetten en stoffen. Zo heeft de olie een ontsteking-remmende- en antibacteriële werking én werkt het vochtinbrengend. Een all-in-one goedje dus. Waar kan je het natuurlijke beauty middeltje dan allemaal voor gebruiken?

Moisturizer

Doordat kokosolie vochtinbrengend werkt, is het goed als moisturizer te gebruiken. Ideaal dus als je last hebt van een droge huid. Zo kan je het ’s avonds aanbrengen om de volgende ochtend met een zachte huid wakker te worden. ’s Ochtends kan je het gebruiken als voedende basis voor onder je make-up. Een glowygezichtje als resultaat.

Haarmasker

Last van droog en beschadigd haar? Die tijden zijn over. Kokosolie is het ideale masker voor lokken die in nood voor wat voeding zijn. Masseer het in je haar laat het tenminste 20 minuten inwerken. Daarna kan je het zo lang laten zitten als je wilt. Zachte en glanzende lokken gegarandeerd. Let op: zorg er wel voor dat je het goed uitwast met shampoo, anders zit je vervolgens met een vette coupe.

Bodylotion

Niet alleen voor je gezicht, maar ook voor je lichaam is kokosolie een redmiddel. Zeker in de koude wintermaanden kan je droge huid wel wat liefde gebruiken. Smeer jezelf na het douchen in met de kokosolie en je hebt een babybillen zachte huid. Tip: je kunt de ‘bodylotion’ ook gebruiken tijdens het scheren.

Make-up remover

De olie van kokos is je nieuwe vriend bij het verwijderen van make-up. Waar je normale make-up remover niet altijd alles goed weghaalt, verwijdt de kokosolie alle restanten. Zelfs de dikste laag waterproof mascara kan niet op tegen een wattenschijfje met de olie.

Oil pulling

Bij oil pulling neem je een grote eetlepel kokosolie in je mond en spoel je dit voor zo’n vijf tot twintig minuten. Deze eeuwenoude techniek schijnt goed te zijn voor een slechte adem, ontstekingen en kan je tanden zelfs witter maken. Spoelen maar!

Zie ook

Natuurlijk beauty ingrediënt: kokosolie

Dit is waarom je voortaan wilt kiezen voor natuurlijke huidverzorging

Natuurlijk beauty ingrediënt: kokosolie

Alles op een rijtje voor een 100% natuurlijke huidverzorging

Natuurlijk beauty ingrediënt: kokosolie

Vegan make up, wat is het eigenlijk?