Ook dit jaar vieren we weer Valentijnsdag, en dat moet natuurlijk op een unieke manier gevierd worden. Misschien heb je dit jaar (eindelijk) een relatie waarmee je de grootste commerciële dag van het jaar kan beleven? Wij hebben de leukste manieren om Valentijnsdag te vieren voor je verzameld. Zo beleven jij en je partner een (eerste) Valentijnsdag om nooit te vergeten!


1. Filmavond

Misschien doen jullie dit al wel vaker, even lekker bankhangen en samen Netflix afstruinen. Maar Valentijnsdag staat natuurlijk in het teken van romantiek en liefde, dus een romantische film is niet te missen!

2. Schaatsen

In februari is het nog hartje winter, dus schaatsen kan nog altijd. Trek jullie schaatsen uit de kast en maak er een romantisch dagje schaatsen van. Niks is romantischer (en lachwekkender) dan elkaar oprapen na een hilarische val, toch?

3. Wandelen

Als het weer het toelaat, is het super romantisch om een leuke wandeling te maken door bijvoorbeeld het bos of over het strand. Lekker uitwaaien en eindeloze gesprekken voeren. Leuk idee: neem elkaar mee naar de plek waar jullie elkaar voor het eerst leerden kennen of herhaal jullie allereerste date.

4. Persoonlijk cadeau

Je kan je partner natuurlijk ook verassen met een leuk cadeau. Ga niet weer voor een luchtje, maar maak het persoonlijk. Ontwerp bijvoorbeeld een mooie laptophoes met een foto van jullie samen bij Hoesjesdirect. Wedden dat je partner smelt?

5. Romantisch Diner

Misschien een beetje cliché, maar een romantisch diner is nooit mis. Dit kan in een mooi (vegan) restaurant, maar ook gewoon thuis. Versier je tafel mooi met rozen en rode servetten, of brandende kaarsen. Oh, ja: champagne of een lekker glas rode wijn is natuurlijk ook niet te missen! Ook leuk: probeer eens een glaasje Glühwein!

6. Verras je vriend of vriendin

Plan een leuke verassing voor je Valentijn door bijvoorbeeld een mooie bos rozen op te sturen of een leuk cadeau te geven. Dit kan van alles zijn, wees creatief! We geven je één tip: maak het persoonlijk en lekker romantisch *knipoog*.

7. Maak een leuk filmpje

Wat is creatiever dan een leuk filmpje in elkaar flansen over jullie relatie? Jullie hebben vast al veel dingen meegemaakt, zeker als jullie al een lange relatie hebben. Heb je geen footage van jullie samen? Maak dan een leuk filmpje van jezelf waarin je vertelt hoeveel die persoon voor jou betekent. Hoe lief is dat?

8. Bezoek de sauna

Hoe romantisch: een dagje lekker zwemmen of naar de sauna. Even alle stress of problemen van jullie af laten glijden en lekker genieten samen. Ook leuk: een welness center. Boek een weekendje weg samen naar de mooiste welness plekken in Nederland.

9. Passie

De reden dat jullie een relatie hebben is waarschijnlijk omdat jullie misschien een passie of hobby delen en jullie je tot elkaar aangetrokken voelen. Laten we zeggen dat er waarschijnlijk sowieso wel één passie of hobby is die jullie delen. Misschien delen jullie een favoriete artiest en is er ergens in februari een concert? Of houden jullie allebei erg van kanoën? Plan een leuk dagje in!

10. De stad in

Niemand is te oud voor het nachtleven, dus waarom niet lekker uitgaan op Valentijnsdag? Bezoek samen jullie favoriete club en ga lekker los!

11. Out of the box

Denk lekker out of the box: huur een zweefvliegtuig met de tekst: ‘Fijne Valentijnsdag, ik hou van jou!’ of een andere leuke en romantische tekst die veel voor jou of je partner betekent. Be creative!

Voor jou en je partner:

Dit zijn de leukste manieren om Valentijnsdag te vieren

5 vegetarische recepten die jij en je partner allebei lekker vinden

Dit zijn de leukste manieren om Valentijnsdag te vieren

Afvallen met je partner: zo maak je het leuk

Dit zijn de leukste manieren om Valentijnsdag te vieren

Een break-up of samenwonen? Dit doet het met je eetgewoonten  

Dit zijn de leukste manieren om Valentijnsdag te vieren

Samen sporten is goed voor je relatie

Dit zijn de leukste manieren om Valentijnsdag te vieren

Mindfulness en seksleven - en hoe ze elkaar beïnvloeden