Velen van ons hebben last van dit probleem. Het is winter, de luchtvochtigheid en temperaturen zijn lager dan normaal en dat betekent helaas ook dat onze huid droger is dan normaal. Een droge huid kan zorgen voor een jeukerig gevoel of irritatie. Gelukkig zijn er oplossingen voor dit probleem, Freshhh zet deze oplossingen voor jou op een rijtje:

Zo verdwijnt deze winter jouw droge huid!


Stay hydrated

Voldoende water drinken op een dag klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het drinken van voldoende water is voor velen nog een probleem. Het is het beste om zo’n 2 liter water, verdeeld over de dag, te drinken. Het drinken van voldoende water maakt de huid minder dof, gehydrateerd en elastisch. Dit zorgt voor minder kans op irritaties en het zorgt er gewoon voor dat je er stralender uit ziet!

Blijf smeren

Na het douchen is het ook van belang dat de huid verzorgt wordt, met een goede bodylotion of olie. Het beste is om je direct na het douchen in te smeren, als de poriën nog openstaan. Op die manier verdampt er minder vocht en profiteert je huid optimaal van de werkstoffen. Doordat je jouw lichaam direct na het douchen insmeert, verklein je de kans op een droge huid.

Jouw doucheritueel heeft invloed op de huid

Geef jij tijdens het optreden een heel optreden? Dan hebben wij slecht nieuws. Het lang douchen in warm water is helemaal niet goed voor je huid. Allereerst is het dus van belang dat je jouw optreden zo kort mogelijk houdt. Ook de temperatuur van het water heeft invloed, hoe warmer het water hoe slechter dit is voor je huid. Ook na het douchen zijn er nog dingen waar je op moet letten. Dep je huid droog en gebruik altijd een (schone) droge handdoek. Zo voorkom je dat jouw huid droog en geïrriteerd raakt.

Voeding

Voeding heeft ook veel invloed op jouw huid. Wist je bijvoorbeeld dat het eten van vette vis ook goed is voor jouw droge huid? Vis bevordert de aanmaak van talg in de huid. Deze talg zorgt ervoor dat je huid vetter wordt waardoor de droogheid dus afneemt. Naast vis zijn er nog andere producten die goed zijn om te eten. Deze natuurlijke producten zijn goed voor je huid.


lees ook:

Dit is de béste huid verzorging tijdens de winter maanden!

Wat voor huid type heb jij? Werk met de seizoenen!

Deze fouten moet je niet maken als je een gevoelige huid hebt!