Heb jij al een lange tijd last van acne en lijkt het ondanks dat je de chocoladerepen links hebt laten liggen maar niet weg te gaan? Dan kan het zo zijn dat je acne een hele andere oorzaak heeft. Wist je dat je van stress ook acne kan krijgen? Hier lees je alles over stress acne en hoe je ervan af komt.


Hoe kan het dat ik last heb van stress acne?

Nu is het natuurlijk niet zo dat als jij een drukke ochtend hebt dat de puistjes meteen op je voorhoofd verschijnen, maar stress kan zeker de boosdoener zijn als het gaat om puistjes op een latere leeftijd. Wanneer je druk en gestrest bent zal je dit op verschillende vlakken merken. Je slaapt slecht, voelt een constante druk, bent vermoeid en nog veel meer symptomen. Dit zorgt ervoor dat je zin hebt in ongezonde snacks, wat ook weer bijdraagt aan een slechte huid.

Wanneer je stress ervaart komen er hormonen vrij die ontstekingen kunnen veroorzaken. Je lichaam gaat in de verdediging, wat goed is, maar hierdoor komen er hormonen zoals cortisol vrij. Deze hormonen kunnen acne veroorzaken. Stress kan dus wel degelijk invloed hebben op je huidconditite.

Hoe kom ik van stress acne af?

De beste oplossing is natuurlijk het vermijden van stress, maar we snappen dat dit (helaas) niet altijd gaat. Gelukkig zijn er nog andere dingen die je kan doen om van die vervelende acne af te komen. Zorg ervoor dat je goed slaapt, gezond eet en plan af en toe even een selfcare momentje in. Dit kan je huid ten slotte goed gebruiken. Ondanks dat je stress niet zomaar kan laten verdwijnen, kan je het wel verminderen. Doe dingen waar je relaxed van wordt. Ga bijvoorbeeld een stukje wandelen of lees je favoriete boek. Daarnaast zijn er (gelukkig) ook fijne producten die je kunt gebruiken tegen acne. Alles kan, zolang het maar stress verminderend is!

Lees ook

Dit is stress acne en op deze manier kom je er vanaf

Alles wat je moet weten over een vette huid en hoe je deze verzorgt

Dit is stress acne en op deze manier kom je er vanaf

Dit zegt de plek van je puistjes over je gezondheid

Dit is stress acne en op deze manier kom je er vanaf

6x natuurlijke middelen die acne verhelpen