De meesten van ons hebben het misschien al gehad, de ander niet: acne. We doen er vaak alles aan om de pukkels te verbergen: concealer, foundation en andere smeersels. Helaas werkt dit niet altijd en zie je de pukkel er alsnog doorheen. Balen. Plús je huid wordt ook nog eens slechter van make-up. Dat is dus een no go. Gelukkig bestaan er genoeg natuurlijke producten die mee helpen aan een mooie en betere huid. Wij hebben 6 natuurlijke middelen voor je die helpen bij het tegengaan van acne.


1. Acne verhelpen: Een groene smoothie

Gezond, lekker en goed tegen acne! Terwijl veel mensen denken dat een pukkel vanaf de buitenkant bestreden moet worden, werkt het effectiever om de pukkel vanuit de binnenuit te bestrijden. Je huid moet bepaalde voedingsstoffen binnenkrijgen om zichzelf te reinigen en te genezen. Zo werkt het dus ook bij acne. En goed nieuws voor de mensen die dol zijn op gezond eten: een groene smoothie helpt daar perfect aan mee. Gebruik hiervoor vers groen, zoals spinazie of andere bladgroente. Voeg vervolgens bevroren fruit toe en zuiver water of vers sap. Blend dit samen en drink minimaal één glas per dag. Wil je sneller van je onrustige huid af? Drink dan drie glazen per dag.

2. Acne verhelpen: Fenegriek

Een ander natuurlijk middel om je acne te bestrijden is fenegriek. Dit is een kruid dat rijk is aan antioxidanten en helpt goed mee aan de bestrijding van acne. Meng de fenegriek met wat water totdat je een pasta krijgt. Smeer dit op je gezicht en over de acne. Laat dit net als een maskertje een kwartier op je gezicht zitten en spoel het daarna af met water.

3. Acne verhelpen: Citroen

Citroen kan veel bijdrage leveren aan het tegengaan van een onrustige huid door de zure textuur. Het reinigt de poriën zodat er minder verstoppingen in de huid ontstaan. Smeer elke dag een beetje citroensap op je huid en laat dit vervolgens 2-3 minuten intrekken. Niet langer, want dan krijgt het citroensap de kans om je huid uit te drogen.

4. Acne verhelpen: Natriumbicarbonaat

Natriumbicarbonaat zorgt net als het citroensap voor het reinigen van de poriën en is terug te vinden in bakpoeder. Door dit te mengen met water creëer je een pasta die je op je gezicht kunt smeren. Laat dit ongeveer vijf minuten zitten en spoel weg met lauw water.

5. Acne verhelpen: Sinaasappelschillen

Sinaasappelschillen bevat veel vitamine C, wat goed is voor de huid. Gebruik droge sinaasappelschillen, blend ze tot een poeder en meng dit met water. Laat de pasta vervolgens een kwartier op je huid zitten en was dit er daarna af met warm water. Als het goed is zie je na een week al resultaat.

6. Acne verhelpen: Aloë Vera

Aloë Vera heeft een bijzondere kracht om littekens te verwijderen, ontstekingen tegen te gaan en te helpen bij het genezen van de huid. Je kunt de bladeren gebruiken en daar de gel uitschrapen, maar je kunt ook een potje pure Aloë Vera gel kopen waar het al in zit. Voordeel aan Aloë Vera: zodra je acne is weggetrokken is dit ook lekker om elke avond of ochtend op je huid te smeren voor een verfrissend gevoel op de huid. Lekker!

Er zijn dus veel natuurlijke middelen die een handje helpen om jouw acne tegen te gaan. Helpen deze middelen niet, dan zou je eventueel over kunnen stappen op een ander voedingspatroon. En onthoud: knijp nooit je pukkel uit!

Zie ook

6x natuurlijke middelen die acne verhelpen

Recept: Kip Pilav, makkelijk, lekker en gezond!

6x natuurlijke middelen die acne verhelpen

Recept: vegan pannenkoekjes met bosbessen en banaan

6x natuurlijke middelen die acne verhelpen

6x de fijnste wellness plekken in Nederland