Van judo tot ballet: inmiddels heb je misschien wel alles geprobeerd. Er komen steeds meer sporten overwaaien naar ons kikkerlandje, maar je hebt nog geen sport gevonden waar jij je echt helemaal in thuis voelt. Geen probleem, want er zijn nog genoeg andere onbekende sporten die je waarschijnlijk nog niet kent. Van deze 4 sporten heb je nog nooit gehoord.


1. Onderwater paaldansen

Paaldansen is wel bekend onder ons, maar onder water? Nee, die is nieuw. Onderwater paaldansen werkt natuurlijk wel wat anders: deze sport beoefen je namelijk in het zwembad. De paal staat met zuignappen aan de bodem. Doordat het water je als het ware draagt heb je dus geen jarenlange training nodig om jezelf omhoog te hijsen. De oefeningen zien er dan ook niet zo charmant uit als echt paaldansen, maar is wel heel effectief. Je traint namelijk bijna alle spiergroepen en ook nog eens je conditie. Ideale sport dus!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zwemles op Maat (@zwemlesopmaat) op

2. Onderwaterhockey

En als je denkt dat onderwater paaldansen gek is, dan sta je hier helemaal van te kijken. Onderwater hockey is namelijk ook een ding. Bij deze onbekende sport ben je wel volledig kopje onder, zonder zuurstoffles. Je zal het moeten doen met een snorkelset, flippers en (hopelijk) een grote longinhoud. Verder is eigenlijk alles hetzelfde. Je strijd in teams en moet zo veel mogelijk punten scoren door het doel te raken, alleen dan op de bodem van het zwembad.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sport in Tilburg (@sportintilburg) op

3. ElliptiGo

Ben jij de muren van de sportschool ook meer dan zat? Train dan gewoon lekker buiten. Nu heb je hier niet alle fitnessapparaten tot je beschikking, maar dan ken je ElliptiGo nog niet. Dit is namelijk een crosstrainer op wielen! Een soort fiets dus, alleen dan anders. Zo train je je spieren, je conditie en je balans.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ElliptiGO Inc. (@elliptigo_usa) op

4. Bosaball

Hou je van teamsporten en ga jij tijdens het sporten nog beter presteren met wat muziek op de achtergrond? Dan is Bosaball wat voor jou. Deze Zuid-Amerikaanse sport is één groot feestje. Het is namelijk een combinatie van voetbal, volleybal en turnen en dat allemaal op een platform gemaakt van springkussens en trampoline. Als of dat nog niet gek genoeg klinkt wordt de sport ook nog eens beoefent op muziek. Volg jij het nog?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bossaball International (@bossaball) op

Lees ook

Van deze 4 onbekende sporten heb je nog nooit gehoord

Dit jaar meer sporten? Zo maak je het leuker!

Van deze 4 onbekende sporten heb je nog nooit gehoord

Hatha Yoga: wat is het?

Van deze 4 onbekende sporten heb je nog nooit gehoord

Bootcamp, de manier om je lichaam effectief te trainen