Slapen doen we allemaal, maar toch ieder op zijn eigen manier. Onbewust kruip je ’s avonds je bed in en ga je in een houding liggen die jij fijn vindt. De één ligt het liefst op de buik, de ander op de zij en de ander weer op de rug. Je zou het niet verwachten, maar je slaaphouding kan al heel veel zeggen over hoe jij bent als persoon. Benieuwd wat jouw slaaphouding zegt over jouw persoonlijkheid? Dat vind je hier.


Foetushouding

Een populaire slaaphouding is de foetushouding. Ja, je ligt dan als een foetus. Je slaapt met je benen opgetrokken, waardoor het lijkt alsof je jezelf beschermt en klein houdt. Wat ook klopt, want je bent super sensitive en misschien zelfs wel een beetje verlegen. Je bent een beetje onzeker, maar gaat altijd af op je intuïtie: iets waar andere mensen jaloers op zullen zijn. Daarnaast ben jij een echt luisterend oor: vrienden en familie kunnen bij jou terecht voor goed advies en zullen dat ook zeker doen. Ook ben je creatief en geef je veel om je naasten.

Op je buik

Sommige mensen kunnen het zich niet voorstellen, maar ja: veel mensen slapen op hun buik. Deze slapers houden ervan om de leiding te nemen en hebben altijd een antwoord klaarstaan. Ze hebben een sterke mening en houden zeker niet van kritiek. Naast een ware leider zijn ze ook goed in communiceren en overleggen. Een echte sociale vlinder! Maaar…. je neemt ook gauw impulsieve beslissingen en houdt van een beetje risico: gelukkig kan je dit als positief én negatief zien.

Op je rug

First of all: dit zijn vaak de echte snurkers onder de slapers. Wel heb je een sterke persoonlijkheid, wat vaak goed van pas komt. Je bent een echte perfectionist en stelt hoge eisen aan jezelf, wat helaas niet altijd even goed uitpakt. Probeer niet over je eigen grenzen te gaan. Verder ben je rustig, en is jouw liefde voor anderen sterk. Ook ben je open: je geeft graag je mening, bent altijd eerlijk en kletst altijd met iedereen om je heen. Jij kiest altijd voor gezelligheid en bent een echt feestbeest!

Op je zij

Voor de meesten niet de fijnste houding, maar toch zijn er een klein aantal mensen die zo slapen. Deze slapers zijn dan ook erg speciaal: ze zijn betrouwbaar en rustig. Het zijn goede vrienden en ze zijn (bijna) altijd vrolijk en positief. Wel zijn ze af en toe nogal sarcastisch, wat gelukkig niet de ergste zaak op de wereld is. Zij-slapers zijn te vertrouwen, maar hebben soms nog moeite om anderen te vertrouwen. Dit kan liggen aan het verleden, maar kan ook een karaktertrek zijn. Ook vinden ze het soms lastig om beslissingen te nemen en hulp te vragen.

Languit

Hoppa: benen wijd, armen gespreid, ook wel de zeester genoemd. Jij bent hartstikke zorgzaam. Je geeft veel om mensen en zij kunnen altijd op jou rekenen: je zou als het ware de oceaan voor ze oversteken. Wel vind je het soms lastig om aandacht te krijgen en in het middelpunt te staan. Jij bent liever op de achtergrond en houdt je vast aan een klein groepje vrienden.

Potlood

Slaap jij op je rug, met je armen recht langs je lichaam? Dan ben jij super ambitieus en wist jij al op vroege leeftijd wat je wilde gaan doen. Je past je snel aan op je omgeving en je bent een snelle leerling. Daarnaast kan je soms wel veeleisend zijn, ook voor jezelf. Dit bedoel je niet vervelend, maar kan soms verkeerd over komen op andere mensen. Wel heb je een sterke persoonlijkheid waar mensen ‘u’ tegen zeggen.

Reiger

Jij slaapt niet met twee, maar met één been omhoog, als een reiger. Jij bent all in voor spannende avonturen en vindt het geen probleem om zo af en toe eens een risico te nemen. Ook ben je soms onvoorspelbaar en neem je impulsieve beslissingen. Je houdt totaal niet van regelmaat en rust, en je hebt het liefst ook een drukke en avontuurlijke baan. Wel vind je het soms moeilijk om belangrijke keuzes te maken, omdat je soms onzeker kan zijn over jouw eigen kwaliteiten. Totaal niet nodig!

Meer over slapen:

Dit is wat jouw slaaphouding zegt over jouw persoonlijkheid

CBD olie: helpt het bij slapen?

Dit is wat jouw slaaphouding zegt over jouw persoonlijkheid

Yoga voor het slapen: de 3 beste oefeningen

Dit is wat jouw slaaphouding zegt over jouw persoonlijkheid

Zo reageert jouw lichaam op een nacht slecht slapen