Binnenkort een weekendje naar Utrecht op de planning staan? Dan hebben wij goed nieuws, want Utrecht heeft heel veel Vegan restaurants waar ze heerlijk eten serveren. Op deze plekken eet je hapjes waar je je portie vlees geen moment zult missen.

Utrecht is het bruisende en kloppende hart van Nederland, een universiteitsstad met natuurlijke de bekende Domtoren. De binnenstad staat bekend om de werfkelders langs de grachten vol cafés en terrassen aan het water. Ben je op zoek naar een vegan restaurant? We zetten deze vijf voor je op een rij.


1. Oproer

Oproer ligt net buiten het centrum van Utrecht. Dit is een brouwerij en veganistisch restaurant. Je komt er voor veel Utrechtse speciaalbieren en voor heerlijk vegan eten. Het menu veranderd regelmatig en zelfs de kindergerechten zijn verrassend. Geen saaie kipnuggets met friet, maar pasta’s of rijstfiguurtjes.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oproer (@oproerbrouwerij) on

2. Waku Waku

Dé vegan hotspot in Utrecht is niet te missen, het menu is namelijk volledig plantaardig. Bij Waku Waku kun je terecht voor een lunch en diner. Op de kaart kun je een uitleg lezen over de plantaardige ingrediënten die zij gebruiken. Ook staat er een legenda van icoontjes wat er in een gerecht zit. Heel handig voor als je een allergie of intolerantie hebt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WAKUWAKU (@restaurantwakuwaku) on

3. The Vegan Gorilla

Waan je midden in de jungle bij The Vegan Gorilla, een vegan restaurant waar stoer eten wordt geserveerd én waar je bovendien 100% veganistisch kan eten. Hapjes worden geserveerd in kleinere portiers, streeffoodgerechten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VEGAN GORILLA (@restovegangorilla) on

4. Karibu

Karibu staat alom bekend om z’n all day brekkie’, een all day what? Een ontbijtje dus, maar dat is bovendien niet het enige. Karibu is een door Afrika geïnspireerd café. Je waant je in een lichte groene oase. De menukaart is veelbelovend en bestaat uit vegetarische of veganistische gerechten. Naar wens kan er vlees, vis of zuivel aan toegevoegd worden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karibu Café (@karibucafenl) on

5. Kimmade

Kimmade is een Vietnamees restaurantje in de Mariastraat in Utrecht. De Vietnamese keuken staat erom sowieso al om bekend dat ze de gezondste gerechten ter wereld hebben. In dit kleine tentje is het daarom ook altijd druk, maar zeker het wachten waard. Je kunt daar eten maar ook meenemen naar huis. Op het menu staan bovendien traditionele gerechten gecombineerd met verse groente en kruiden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kimmade (@kimmade) on

Probeer ook eens deze vijf vegan restaurants in Amsterdam!

Lees ook

Vegan restaurant Utrecht: de 5 lekkerste op een rij

Waar je op moet letten wanneer je vegan wordt

Vegan restaurant Utrecht: de 5 lekkerste op een rij

Wist jij dat deze producten niet vegan zijn?

Vegan restaurant Utrecht: de 5 lekkerste op een rij

5 x heerlijke vegan recepten als lunch of diner