Als veganist heb je een grotere kans op een tekort aan bepaalde vitaminen en mineralen. Deze zijn dankzij voedingssupplementen gelukkig gemakkelijk aan te vullen. Deze vegan supplementen helpen je op weg!


Vegan supplementen

Natuurlijk wil je er wel zeker van zijn dat de supplementen die je slikt geen dierlijke stoffen bevatten. De veiligste optie is dan om poeders te nemen. Deze zijn vaak afkomstig van een gedroogde plant en verder niet bewerkt. Wil je liever een pil of tablet? Let dan goed op. Om de pil te vormen zit in sommige pillen namelijk gelatine of glucose verwerkt. Dit zijn dierlijke producten en dus een no-go!

Multivitamine

De meeste veganisten zien het multivitamine tablet als het belangrijkste supplement. Veel van deze voedingsstoffen krijg je echter al binnen. Als veganist zal je ook meer groente en fruit eten dan iemand die alles eet. Deze vitaminen hoef je dus niet nog extra binnen te krijgen. Daarnaast zit er in een multivitamine tablet een lagere dosis van de vitaminen B, ijzer, zink en calcium. Dit zijn vitaminen die jij als veganist juist extra nodig hebt.

Mineralen

Met een vegan lifestyle heb je een grote kans op een tekort aan mineralen. Mineralen zijn net als vitamines voedingsstoffen die je nodig hebt voor een goede gezondheid. Ala vrouw is het belangrijk om tijdens the time of the month extra mineralen te slikken. Dit geldt ook als je zwanger bent. Met name ijzer is dan belangrijk.

Deze supplementen moet je zeker slikken als veganist:

– Vitamine B12
– Vitamine D
– Omega-3 vetzuren
– Jodium
– Ijzer
– Calcium
– Zink

Onthoud wel dat voedingssupplementen een aanvulling zijn op je voeding en geen vervanging. Probeer dus zo veel mogelijk vitaminen en mineralen via je voeding binnen te krijgen.

Lees ook

Vegan zonder tekorten: deze vegan supplementen helpen je op weg

Waar je op moet letten wanneer je vegan wordt

Vegan zonder tekorten: deze vegan supplementen helpen je op weg

6 supermarktproducten die stiekem vegan zijn!

Vegan zonder tekorten: deze vegan supplementen helpen je op weg

5 Vegan foods die veel ijzers bevatten!