We willen allemaal gelukkig zijn. Soms is dat niet altijd even makkelijk. Hoe zorg je er dan voor dat je weer in een goede stemming komt? Dit zijn 10 dingen die je kunt doen om je binnen no-time weer happy te voelen.


  1. Hardlopen

Je hardloopschoenen uit de kast trekken en de deur uit gaan, is de perfecte remedie om je snel gelukkig te voelen. Door de hormonen endorfinen die je lichaam tijdens het hardlopen aanmaakt, krijg je een natural high. Dit is dus een ideale manier om je snel blij te voelen.

  1. Lach

In je eentje hysterisch gaan brullen van het lachen is misschien niet een heel cool beeld, maar het werkt echt om je happy te voelen. Wetenschappers zijn het erover eens dat lachen je blijer maakt, doordat het een gelukshormoon in je hersenen laat vrijkomen. Als je jezelf niet spontaan aan het schateren kunt maken, krijgt glimlachen het werk gedaan.

  1. Speel met kinderen of dieren

Door lekker te spelen met kinderen of dieren, haal jij het kind in je naar boven en kan je alles even loslaten. Geen baby’s en puppy’s in huis? Tip: kijk schattige compilatievideo’s van dieren om binnen no-time happy te worden.

  1. Knuffelen

Als je knuffelt, komt er een gelukshormoon genaamd oxytocine vrij. Happiness geblazen dus. Pak je geliefden lekker (lang) vast en je voelt je meteen een stuk fijner. 

  1. Chocola

 De wetenschap zegt het: chocola maakt je blij. In chocola zit een stofje fenylethylalanine: hierdoor maken je hersenen het stofje endorfine aan. Hierdoor voel je je geweldig. Een goed excuus dus om lekker naar die reep te grijpen. 

  1. Dans op je favoriete muziek

Door te dansen op je favoriete muziek voel je je superhappy. Bij dansen komt, net als bij hardlopen en chocola eten, endorfine vrij en voel je je dus goed. Zet dus je favoriete playlist op en swing er op los.

  1. Doe iets goeds

Met iets goed doen maak je niet alleen een ander blij, je maakt jezelf ook gelukkig. Geef een vreemde een complimentje, koop gewoon zomaar een cadeautje voor je moeder of ga een dagje vrijwillig meehelpen bij de voedselbank.

  1. Schrijf op waar je dankbaar en blij voor bent

Schrijven over waar je blij van wordt en waar je dankbaar voor bent, maakt je weer bewust van alle redenen waarom je blij kunt zijn. Ben je dankbaar voor je leuke vrienden, of wordt je blij van de geur van de aarde na regen? Write it all down in een dankbaarheidsdagboek.

  1. Mediteer

Mediteren maakt je niet alleen zen, het kan je ook blijer maken. Het vermindert stress en daarbij kan je je geluk weer in perspectief zetten. Al een minuutje met je ogen dicht diep in- en uitademen kan al een groot verschil maken.

  1. Koester leuke herinneringen

Kijk grappige home-video’s of bekijk foto’s van alle leuke momenten van de afgelopen tijd. Festival kiekjes, gekke selfies en schattige babyfoto’s: door mooie momenten op te halen word je herinnerd aan alle leuke tijden die je hebt meegemaakt en voel je je weer snel blij.

Zie ook

Zo voel jij je binnen no-time happy

10 tips voor een positief en gelukkig leven

Zo voel jij je binnen no-time happy

We worden doodongelukkig door het streven naar perfectie

Zo voel jij je binnen no-time happy

3 manieren om dankbaarder (en gelukkiger) te zijn!