De online kledingwinkel Wish slaat compleet de plank mis met met hun nieuwe ‘plus-size’ panty advertentie. Som gebeurt het wel eens dat een advertentie niet zo in de smaak valt bij het publiek, maar deze zijn ronduit beledigend. Mensen op social media gaan los en vinden de advertenties ‘not done‘.


De plus-size advertentie

In een nieuwe advertenties voor panty’s heeft de online kleding winkel Wish, dunne modellen gebruikt om de plus-size panty’s te promoten. Op de afbeelding zijn dunne vrouwen te zien, terwijl er bij de beschrijving staat: ‘plus-size elastische panty’. Dit is een grote fout van het merk want ze verliezen er een hoop vrouwelijke klanten door. De modellen met de kleinen kleding maten kunnen de panty volledig over zich heen trekken. Hoe dit wordt opgevat? ‘Alsof het merk suggereert dat een vrouw met een kleine maat met haar hele lichaam past in een panty voor vrouwen met een plus-size maat’.

Niet de eerste keer

De online kleding winkel heeft eerder een grote fout begaan tijdens het verkopen van plus-size kleding. Vorig jaar besloten ze de ‘Big Size Plus Size Ladies Wadded Shorts’ op een wel hele bijzondere manier te verkopen. De bizarre en beledigende manier van kleding verkopen word zeker niet gewaardeerd op social media. De eerdere advertentie toonden een dun model in één broekspijp, terwijl ze de ander spottend vasthield met haar arm.

564d85f1f8ed1776510062dd-large


Lees ook:

7 stappen om weer blij te worden van je eigen kledingkast

Deze blogster stopte met scheren om natuurlijke schoonheid te promoten

Deze Netflix-documentaire over body shaming moet je zien!